A rangos New Scientist magazin december 31-én megjelent előrejelzése szerint a növényi fehérjeforrásokból készült, illetve állati sejtekből laborban tenyésztett műhúsok után rövidesen piacra kerülnek a tehéntejből köpült...
Az állattenyésztési élelmiszerláncban tevékenykedő, hasonló gondolkodású uniós partnerekből álló „Európai Állattenyésztés Hangja” elnevezésű csoport újabb kommunikációs anyagában a „sejtalapú hússal” kapcsolatos tények és állítások közötti jelenlegi szakadékokra,...
Mintegy 25-30 százalékkal csökkent az európai nyúltartók termelése az elmúlt egy évben. A gazdálkodókaz állattartókat sújtó általános nehézségek miatt számolták fel az állományokat, miközben a kereslet is jelentősen visszaesett...
A termőföldről az asztalig, TOP150 címmel jelent meg a Magyar Konyha gasztronómiai magazin kiadványa a közelmúltban. A dunaföldvári galambhús is szóba került. A kiadványban a legjobb...
Július közepén a sertés- és baromfihúsok jelentős részének termelői, feldolgozói értékesítési és kiskereskedelmi beszerzési árai is alacsonyabbak voltak mint tavaly ilyenkor – olvasható az Agrárközgazdasági Intézet...
Az állattenyésztési élelmiszerláncban tevékenykedő, hasonló gondolkodású uniós partnerekből álló „Európai Állattenyésztés Hangja” elnevezésű csoport újabb kommunikációs anyagában olyan szenzitív kérdéseket feszeget, mint, hogy megfelelnek-e a harmadik...
Az USA marha- és borjúhúskivitele 4,9 százalékkal maradt el 2024 első öt hónapjában az előző év azonos időszakának mennyiségétől. Az élő szarvasmarha exportja 5,2 százalékkal emelkedett...
A laboratóriumi hús előállítása és forgalomba hozatala számos kérdést és aggályt vet fel, melyek többségére még nem rendelkezünk megnyugtató válaszokkal – mondta dr. Nobilis Márton élelmiszeriparért...
A McDonald’s egyik vezetője szerint az üzletlánc nem tervezi a növényi alapú opciók bevezetését, miután a McPlant burger tesztje San Franciscóban és Dallasban kudarcot vallott. Joe...
Roston elkészítve, vagy egészben megsütve. Első hallásra igazi ínyenc csemege lehet a végeredmény. Ilyenkor mindenki a sertés-, a csirke, vagy a marhahúsra gondol, mint beszerezendő alapanyagra,...