A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) szakmai támogatásával idén adagkalkulátorral segíti a karácsonyi menütervezést. A fejlesztés révén a...
Az élelmiszer-pazarlás csökkentése és a vízgazdálkodás fejlesztése kulcsszerepet játszik a klímaváltozás kedvezőtlen hatásainak mérséklésében – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Zero Waste Foundation Étel- és...
Az élelmiszer-pazarlás az Európai Unió egyik legsúlyosabb és legösszetettebb kihívása, mivel egyszerre jelent gazdasági, környezeti és társadalmi problémát. Az EU-ban évente mintegy 59 millió tonna élelmiszer...
Spanyol kutatók intelligens címkéje forradalmasíthatja az élelmiszerek nyomon követését. Három spanyol tudós – Pablo Sosa Domínguez, Pilar Granado és Luis Chimeno – Elche városában egy olyan...
A felére kell csökkenteni 2030-ra az egy főre jutó globális élelmiszer-pazarlást kiskereskedelmi és fogyasztói szinten, valamint csökkenteni kell az élelmiszer-veszteséget a termelési és ellátási láncok mentén,...
Fejenként 24 kg élelmiszert pazarolunk el évente a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) negyedik alkalommal elvégzett hulladékfelmérése szerint. A rekord számú, több mint 500 háztartás részvételével lezajlott...