Örömmel tájékoztatom/tájékoztatlak, hogy a Debreceni Egyetem MÉK Növényvédelmi Intézete szervező partnereivel együtt idén is megrendezi a hagyományosan minden év októberében tartott Tiszántúli Növényvédelmi Fórumot. A konferencia...
A Debreceni Egyetem MÉK Agrár Genomikai és Biotechnológiai Központjának kutatói a Nyíregyházi Egyetem és az Ungvári Nemzeti Egyetem szakembereivel együttműködésben a biodiverzitás megőrzése céljából két veszélyeztetett...
Az Amerikai Egyesült Államokkal közös együttműködések jegyében a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar vendége volt Steven Roy Goodman. Az Amerikai Egyesült Államokkal közös együttműködések...
Megindult a Debreceni Egyetem (DE) kutatóinak eljárásával kezelt retek és búza növekedése a Nemzetközi Űrállomáson, a növények már 2-3 centiméteresek. A paprika csírázása természetesen lassabb, a...
Az Országos Tudományos Diákkör (OTDK) idei megmérettetésén elért első helyezésükért, valamint kimagasló tanulmányi és szakmai teljesítményük elismeréseként Pro Scientia Aranyérmet nyert a Debreceni Egyetem (DE) három...
Hallgatói és kutatói csereprogram, valamint szakmai együttműködés kidolgozásáról, továbbá közös kutatások megvalósításáról írt alá szándéknyilatkozatot a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara, valamint az iraki...
Tudományos és oktatási együttműködési lehetőségekről tárgyalt hétfőn a Debreceni Egyetemen Nebraska államtitkára, Robert Evnen. Az egyeztetésen elsősorban agrár- és egészségtudományi közös kutatások kerültek fókuszba. Magyarország Indiana...
Tenyészállat-bemutatók, technikai újdonságok, a legaktuálisabb kérdésekről szóló szakmai fórumok. Augusztus 28-30. között immár 34. alkalommal rendezik meg a Farmer Expót. A nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállításnak,...
Rangos nemzetközi tudományos képzési programhoz csatlakozott a Debreceni Egyetem. Az intézmény idén először rendezte meg a 2025 Redox Kémia/Biokémia Posztgraduális Nyári Kurzust. Az ötnapos konferencián a...
Immunerősítő bajor kolbász, antioxidánsokkal dúsított, fehérjedús debreceni, prebiotikus csirke- és pulykamellsonka és funkcionális fekete-erdei sonka – egyebek mellett ezeket az új, egészségvédő húskészítményeket fejlesztette ki a...