A rangos New Scientist magazin december 31-én megjelent előrejelzése szerint a növényi fehérjeforrásokból készült, illetve állati sejtekből laborban tenyésztett műhúsok után rövidesen piacra kerülnek a tehéntejből köpült...
A zöld szőlő alacsony cukor- és magas savtartalmú levét már az ókorban is felhasználták. A 19. század elejéig gyakran szerepelt szakácskönyvekben és receptekben, hazánkban egresvíz névvel...
A talaj életünk egyik alapvető erőforrása, a december 5-ei Talaj Világnap pedig minden évben alkalmat teremt, hogy emlékeztessük magunkat: a...
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2025-ben is elvégezte a drónos növényvédelmi tevékenységet reklámozó magánszemélyek és vállalkozások támogató jellegű, helyszíni ellenőrzését....
Biztatóan indult az idei év a teljes hazai állattenyésztési ágazatban, ami még az első tíz hónapban is folytatódott, így mindenki...
Eötvös József-díjat kapott prof. Dr. Tossenberger János a magyar agrár-felsőoktatás, a takarmányozás-tudomány és az oktatásirányítás meghatározó szereplőjeként végzett tevékenységéért. Tossenberger...