Hírek

Az Év Agrárembere döntősei: bemutatjuk Kiss Attilát

Közeledik az Év Agrárembere Díj utolsó szakasza: december végén a szavazatok és a szakmai zsűri döntése alapján minden kategóriából 3 jelölt jutott tovább a döntőbe. A szavazás tovább folytatódik a közönségdíjért és hamarosan kiderül, kik lesznek a kategóriagyőztesek. Bemutatjuk a jelölteket, ezúttal az Élelmiszer-feldolgozóipar kategória döntősét, Kiss Attilát.

Létrehozva:

|

Kiss Attila a térség egyik meghatározó vállalkozásának, a tápiószentmártoni Tápió-Vin Kft.-nek tulajdonosa. A folyamatosan fejlődő gazdaság igazgatása mellett a háromgyermekes édesapa a Monor és Környéke hegyközség alelnökeként és a Cegléd és Vidéke Unghváry László borrend nagymestereként segíti a kistérség szakmai rendezvényeit, a szőlővel és borral foglalkozó gazdák tevékenységét.

Kiss Attila a Tápió-Vin Kft. tulajdonosaként feleségével és munkatársaival 110 hektár szőlő- és 50 hektár gyümölcsültetvényt művel. A gyümölcsösben meggy, szilva és kajszibarack terem. A szőlőskertből 53 hektár 2×1 méter térállású, új telepítésű, ernyő művelésű. Modern szőlőfeldolgozóval rendelkező tápiószentmártoni borászatukba 17 ezer hektoliter bor fér be. Borkút nevű termelői borkiméréseinkben az ország hat pontján nagykereskedelmi áron adják boraikat közvetlenül a fogyasztóinknak.

Két diplomás édesapja révén gyermekkora óta a kertészetben nevelkedett, így egyenes út vezetett a Kertészeti Egyetemre, ahol 1986-ban diplomázott mint okleveles kertészmérnök. Öt évet pincemesterként dolgozott a Kiskőrösi Állami Gazdaság bócsai borászatában, majd megalakította az első magánvállalkozását. 1991-ben került Tápiószentmártonra. 2004-ben szőlész-borász szakmérnöki diplomát szerzett. A Monor és Környéke hegyközség borászati küldöttjeként sokat tesz a térség borászatainak fejlesztéséért és együttműködéséért. Kiemelten fontosnak tartja az összefogást, úgy vallja, a környéken mindenkinek jó bora kell, hogy legyen, hiszen ettől lesz vonzó a borvidék. A Kunsági borvidék Hegyközségi Tanácsának borászati küldötte, a borrend nagymestere. Aktívan részt vett a helyi sportegyesület életében is.

agrotrend.hu

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook