Keresés
Close this search box.

Hírek

Masterplast: 34 százalékkal csökkent az árbevétel a második negyedévben

Az építőipari szigetelőanyagokat gyártó Masterplast árbevétele 34 százalékkal 37,812 millió euróra csökkent a második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, amit a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett gyorsjelentésében az építőipari piac fokozódó visszaesésével, az alacsonyabb kereslettel magyarázott a társaság – írta az MTI.

A távirati iroda megjegyezte, a második negyedévben már az előző negyedévesnél jelentősen kisebb, 463 ezer euró EBITDA, kamatok, adófizetés és értékcsökkenési leírások előtti veszteséget számolt el a cég.

Kedvezőtlen árfolyammozgások is rontották az eredményt, így a cég 3475 ezer euró adózás utáni veszteséggel zárta a második negyedévet szemben az egy évvel korábbi 8258 ezer euró nyereséggel.

Az év első hat hónapjának adózás utáni vesztesége pedig 9311 ezer euró volt.

Fotó: Masterplast Facebook-oldala

A legnagyobb súlyú magyar piacon 47 százalékkal esett vissza az árbevétel és 17 százalékkal csökkent az export.

A tavaly októberi tőkeemelés eredményeként a vállalat saját tőkéje a második negyedév végén 70 824 ezer eurót mutatott, ami 14 381 ezer euróval magasabb az egy évvel korábbinál – közölte a Masterplast.

A Masterplast Nyrt. részvényeivel a BÉT prémium kategóriában kereskednek, a papír árfolyama szerdán 2900 forinton zárt, egy éven belül 2250 és 4440 forint között változott.

agrotrend.hu/MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés