Hírek

Ha ilyen tejet vett, meg ne igya – lépett a boltlánc

Létrehozva:

|

Többen panaszkodtak rosszullétre a piliscsabai Aldiban vett 1,5 százalékos, saját márkás tej fogyasztása után. Összesen 12 ezer liter italt hívtak vissza – itt vannak az érintett tételek.

Az érintett vásárlók arról számoltak be, hogy fogyasztásakor már kis mennyiségnél is maró érzés jelentkezett a nyelvükön, a nyelőcsövükben, később pedig tartós hasfájás lépett fel. Egy helyi Facebook-csoportban is beszámoltak ugyanezekről a tünetekről, elárulva: miután visszavitték a tejet a helyi boltba, ott szó nélkül visszavették – írta a Blikk.

A lap megkereste a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt, ahonnan azt a tájékoztatást kapták, hogy az Aldi saját hatáskörében kivonta a forgalomból a problémás terméket és részletes vizsgálatot indított az ügyben. Ennek része az érintett italok laborvizsgálata is.

Fotó: pixabay.com

A Nébih közlése szerint a kellemetlenségeket a kereskedelmi lánc saját márkás, 1 literes, 1,5%-os ESL teje okozta, melynek minőségmegőrzési ideje: 01. 09. 2023., LOT-száma: L239536. A tétel előállítója a Tolnatej Zrt., és a július 25-én szállított tételből 12 408 liter került forgalomba.

A jelzett tételből származó terméket a boltok visszaveszik.

agrotrend.hu / Infostart

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook