Keresés
Close this search box.

profimagazin

Technika

Pályázzon profi gépekre! ELHO szálastakarmány-betakarí­tók 2021.

A finnországi Oy ELHO Ab cég, évtizedek óta meghatározó szereplő a szálastakarmány-betakarító gépek gyártói között. Gépeiket szélsőséges, skandináv körülmények közötti használatra tervezik. Az átgondolt tervezés, a kiváló minőségű anyagok, a magas szintű gyártási technológia biztosítják azt a minőséget és megbízhatóságot,melyek az állattartásban használt gépeknél nélkülözhetetlenek. A gyártó minden takarmánynövényhez (fűfélék, pillangósok, rozs, stb.) kínál megfelelő technológiát, elsősorban a közepes méretű gazdaságok, de a nagyüzemek számára is.

Az ELHO minden műszaki fejlesztése a gépek maximális hatékonyságát, egyszerű kezelhetőségét és üzembiztosságát, valamint a lehető legtisztább takarmány létrehozását szolgálja. Ezek a gépek egyértelműen előnyös választást jelenthetnek a betakarítást közepes és nagy területen vagy bérmunkában végzőknek, akiknél kiemelt szempontok a nagy munkateljesítmény, a megbízható működés, a minimális szervizigény, és természetesen a kiváló minőségű takarmány.

Az Agrowolf Kft. 2012 óta magyarországi importőre és képviselője az ELHO-nak. A gépek értékesítését viszonteladó partnereink segítségével végezzük. Az alkatrészellátást saját készletünkről biztosítjuk

TÁRCSÁS KASZÁK

A takarmány minőségét alapvetően befolyásolja a kaszálás időtartama és tisztasága, ezért természetesen az ELHO is különösen nagy hangsúlyt fektet ezekre.

Az ELHO minden kaszája rendkívül erős vázszerkezettel rendelkezik, mely a nagy átömlési keresztmetszetnek köszönhetően jelentősebb mennyiségű anyagnál is nagy munkasebességet enged meg. Mivel kaszáikat is skandináv – erősen köves – területekre fejlesztik, a speciálisan erősített vágórész még kedvezőtlen területeken, szélsőséges terhelés esetén is megbízható és tiszta kaszálást biztosít.

Az ELHO minden kaszája a gyártó díjnyertes, hidro-pneumatikus tehermentesítésével (HydroBalance) szerelt, mely kisebb talajterhelés (és fogyasztás) mellett, nagy munkasebességet, könnyed és pontos talajkövetést, ezek eredményeként tiszta takarmányt biztosít.

 A gyártó minden takarmánynövényhez (fűfélék, pillangósok, rozs, stb.) kínál megfelelő technológiát, szársértő nélküli, kovácsolt acél ütőujjas vagy gumihengeres szársértővel szerelt kaszáival.

Az ELHO új fejlesztésű, hátsó függesztésű kaszái – az új függesztőkeret révén – szállítási helyzetben 120°-kal billenthetők fel, ami jelentősen növeli a traktor stabilitását a gép szállításakor.

Kattintson a képre részletes információkért

 Az ELHO több kaszájához is kínálja csigás rendösszesítőjét (SideFlow). Külön figyelmet érdemelnek az ELHO SideFlow-val szerelt dupla és tripla kombinációi. Ezek a nagy hatékonyságú gépek különösen szenázs készítésénél jelentenek – a műveletszám csökkentése révén – komoly technológiai és gazdaságossági előnyt a hagyományos rendszerekhez képest. A SideFlow egységek fedeleinek nyitásával terített rend is létrehozható.

A csigás rendösszesítő nagy mennyiségű anyag kíméletes, veszteségmentes továbbítására képes. Az általa létrehozott rend egyenletes, jól szellőző, könnyen silózható vagy bálázható.

Az ELHO 2020 végén mutatta be új fejlesztésű 10,7 m munkaszélességű, szársértő nélküli, csigás összesítővel szerelt kasza-kombinációját (NK10700 SF).Ez a gép is tartalmazza az ELHO összes fontos műszaki fejlesztését, az Opus elektronikus vezérlést, AutoBalance automata tehermentesítés állítás, ívmenet-kompenzáció, GPS vezérelt kiemelés-leengedés fordulóknál, fő hajtóegységek szenzoros ellenőrzése. A gép önálló elektronikus – hidraulikus vezérléssel rendelkezik, így bármilyen megfelelő teljesítményű és tömegű traktorra csatlakoztatható.

  Az ELHO nagy munkaszélességű dupla vagy tripla kombinációi, egyértelműen előnyös választások lehetnek a betakarítást közepes vagy nagy területen, vagy bérmunkában végzőknek, ahol kiemelt szempontok a nagy munkateljesítmény, a megbízható működés, a minimális szervizigény és természetesen a kiváló minőségű takarmány.

Kattintson a képre részletes információkért!

 

RENDKÉPZŐK

Az ELHO külön figyelmet szentel a rendképzői által előállított rendek tisztaságára, hiszen a legtöbb esetben ebben a fázisban kerülnek azok a föld-, kő-, fémszennyezések a takarmányba, melyek a későbbi bálaromlást (penészedés, rothadás, stb.), vagy a következő gépek (pl.: bálázó, silózó, bálabontó) gyorsabb elhasználódását, törését okozhatják.

Az ELHO által preferált forgókosaras (forgófésűs) rendképzők egyértelműen alkalmasak arra, hogy nagy területteljesítmény mellett is minimális fizikai szennyeződéssel terhelt, anyagveszteség nélküli, szellős rendet hozzanak létre.

Az ELHO által gyártott forgókosaras rendképzők főbb jellemzői:

– Egyszerű, szilárd kialakítás, minimális szervizigénnyel és meghibásodási lehetőséggel.

– Hidromotoros hajtás, 25-35 l/perc olajigénnyel, így nem igényel nagy teljesítményű traktort.

– A terményt feldobó anyagmozgatásnak köszönhetően rendkívül tiszta rend.

– A képzett rend egyenletes, magas, jól formázott, jól szellőző, mely lecsökkenti a baktériumfertőzés kialakulásának esélyét, gyorsabb száradással, emellett könnyen bálázható, silózható.

– A gépek a rendet 180°-kal átfordítják, így gyorsabb, egyenletesebb száradás érhető el.

– Nagy munkasebesség – akár 20 km/óra – mellett is egyenletes rendet képez.

– Rendkívül kíméletes rendképzés, minimális szennyezőanyaggal.

Az ELHO kínálatában levő rendképzők – mind a kisebb, közepes mind a nagy területen gazdálkodók számára – egyszerűen kezelhető, hatékony és gazdaságos megoldást nyújtanak, kiváló takarmányhigiénia és minőség elérésével.

Kattintson a képre részletes információkért!

VONTATOTT SILÓZÓGÉPEK

Kattintson a képre részletes információkért!

Az ELHO 2018-ban Finnországban mutatta be új fejlesztésű, nagy teljesítményű vontatott felszedő-silózógépeit, melyek 2021-től Magyarországon is rendelhetőek.

A Cobra fejlesztésénél az ELHO célja a takarmány-betakarítási folyamat műszaki és gazdaságossági szempontból hatékonnyá tétele volt. A traktor működtetésű silózógép egy költség-hatékony alternatívát jelent az önjáró gépekkel szemben, azoknak a termelőknek, akik nagyrészt szálastakarmányt, gabonaféléket silóznak vagy a silózást bérmunkában végzőknek.

A gépek működtetéséhez min. 250 LE max. 400LE teljesítményű erőgép szükséges és az önjáró gépekkel szemben – melyek jellemzően csak a szezon egy rövid időszakában dolgoznak – az erőgép egyéb feladatok ellátására is használható.

Az ELHO Cobra két típusváltozatban rendelhető, a 7710T vontatott, önálló gépként, a 7710W vontatott, pótkocsival összeépített kivitelben.

A felszedőegység 3,0 m munkaszélességű, az ELHO évtizedek óta jól bevált felszedőrotorjával, mely kíméletes és tiszta anyagtovábbítást biztosít. A terményt kettős szállítócsiga továbbítja a hidraulikusan hajtott tömörítőhengerekhez.

A gépek kő és fémérzékelővel szereltek, mely még a felszedőegységben érzékeli azokat és a tömörítőhengereket automatikusan leállítja.

A tömörítőhengerek elektronikusan vezéreltek, hidromotoros hajtással, eltömődés esetén egyszerűen visszaforgathatók, még a dob maximális fordulatánál is. Az elektronikus rendszer figyelmezteti a kezelőt, ha túlterhelés közeli állapot alakul ki.

A nagy méretű dob (770 mm átmérő, 1000 mm szélesség) 12-12 késsel szerelt, nagy tömege miatt terhelési csúcsok nélküli működéssel. A hidraulikusan hajtott és elektronikusan vezérelt tömörítőhengerekkel az aprítékméret jól beállítható, az elméleti szecskahossz: 6-24 mm.

A gép elektronikusan vezérelt automata késélező és késhézag-beállító egységgel, LED munkalámpákkal, munkakamerával szerelt.

A hidraulikusan fordítható, magas kifúvótoronnyal a magas pótkocsik töltése is biztonságosan végezhető.

TR RENDSZELLŐZTETŐK

A TR sorozat gépei egyaránt alkalmasak rend forgatására, terítésére, szűkített rend képzésére, átrakására és összesítésére.

A géppel végezhető szalma, széna, szenázs, energia növény rendek forgatása.

Ideális választás lehet akár kisebb területen gazdálkodóknak is, vagy ahol elengedhetetlen az extra tisztaságú takarmány előállítása( pl: tejelő állatok, lótartás).

Alkalmas emellett leázott rendek átforgatására, szellőztetésére is.

A gép nagy munkasebesség mellett (a termény mennyiségétől, állagától függően) is nagy tisztaságú, szellős, könnyen bálázható rendet alakít ki.

 A nagy átmérőjű (1,0 m) és áteresztőképességű rotor a nagy hatékonyság mellett is rendkívül kíméletes munkavégzésre alkalmas, jól használható pillangósok rendjeinek kezelésére is.

 A kettős rugós felszedőujjak huzallal biztosítottak, így törés esetén sem kerülnek a terménybe. A feldobó mozgatásnak köszönhetően, a terményben előforduló szennyeződések menyisége(kő, föld, trágya) minimálisra csökkenthető.

 A gép rendkívül egyszerű felépítése és magas minőségű kidolgozása, hosszú távon is problémamentes, megbízható működtetést biztosít.

 Kis teljesítményű traktorral is extra minőséget produkálhat.

Kattintson a képre a részletes információkért!

BÁLAFÓLIÁZÓK

 Az ELHO-nak több évtizedes tapasztalata van a bálacsomagolók gyártásában. Gépeit elsősorban skandináviai felhasználási körülmények közé tervezi, ahol különösen fontos hogy a becsomagolt bálák a legszélsőségesebb időjárási viszonyok között is megőrizzék a termény minőségét. Ezek a gépek, egyszerű, jól kezelhető konstrukciójukkal, legmagasabb műszaki színvonalukkal teszik az ELHO-t a világ egyik kiemelkedő bálacsomagoló-gyártójává.

 A minőségi fóliázott takarmánybála készítésnél elsődleges fontosságú a kész bálák lehető legrövidebb időn belüli csomagolása. Az ELHO ennek megfelelően elsősorban a termőterületen történő csomagolást hatékonyan végző gépeit fejlesztésére helyezi a hangsúlyt. Emellett több gépe is alkalmas akár telepi csomagolásra is.

Professzionális gépek gyártójaként az ELHO a nagy csomagolási sebességet(35-40 ford/perc) és egyenletesebb  és tartósabb fóliázást garantáló, szatellitkaros csomagológépeket fejleszt és kínál.

A gyártó függesztett és vontatott kivitelekben gyártja fóliázóit, 1,0  – 1,7 m bálaátmérők csomagolására, manuális és automata vezérlésekkel.

Kattintson a képre részletes információkért!

SIDELINER 1790Pro

 A gyártó legújabb fejlesztésű vontatott csomagolója, a 1790Pro típus – megfelelő adagolás mellett – akár 100 bála/óra teljesítményre képes. Ez a típus kiváló választás lehet a nagyobb mennyiséget csomagolóknak vagy a fóliázást bérmunkában végzőknek is.

Az ELHO TUBE 2040ACI bálasor-csomagolójával a felhasznált fólia mennyisége akár 50%-kal csökkenthető, akár 120 bála/óra teljesítmény mellett!

BÁLAAPRÍTÓ-KIOSZTÓK

  Az ELHO függesztett és vontatott kivitelekben gyártja bálaaprító-kiosztó gépeit. Gépei alkalmasak kör   széna és szenázsbálák aprítására és kiosztására etetéshez, valamint szalmabálák alomként kiszórására. Az ELHO bálaaprító gépei – a skandináv felhasználási körülményeknek megfelelően – akár fagyott bálák tartós és hatékony aprítására is alkalmasak.

Az ELHO gépekről további részletes információkat találhat honlapunkon és az alábbi elérhetőségeken:

www.elho.hu

AGROWOLF Kft                                

H-5000, Szolnok, Thököly út 90.

Tel.: 56/420-564                                                    

Wolf Miklós                                     

20/333-3444                                                                         

agrowolf@invitel.hu       

                         

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés