Keresés
Close this search box.

profimagazin

Technika

Bemutató: Massey Ferguson MF 4160 V Xtra prémium minőségű változókamrás körbálázók

A Massey Ferguson nemcsak erő-és betakarítógépeket gyárt, hanem kimagasló minőségű és használati értékű körbálázókat is. Az alábbiakban a hazánkban legnépszerűbb, 90-160 cm-es bálákat előállítani képes változókamrás MF 4160 V Xtra modellt mutatjuk be.

Az MF RB 4160 V Xtra bálázók már a terményfelszedésnél rendkívül magas alapfelszereltséget és hatékonyságot biztosítanak. A legnépszerűbb modell 2.25 m-es felszedővel rendelkezik (opcionálisan 2.4 m-es elérhető), illetve alapfelszereltségben 5 sorban helyezkednek el a felszedő-fogak. A legtöbb hasonló gépnél ez opcionális tétel. Az MF esetében az öt sor fog 20%-kal növeli a termény talajról való továbbításának a hatékonyságát.

A szeletelésről 13, 17 vagy 25 késes verziók gondoskodnak. A rendszer különlegessége, hogy az MF RB bálázók rendelkeznek a leghosszabb késekkel a piacon, ami garantálja a hatékony munkavégzést. A 17 és 25 késes modelleknél szekcionálisan lekapcsolhatók a kések. Előbbi verziónál 0-8-9-17, míg a huszonöt késes típusnál 0-12-13-25 arányban. Ez rendkívüli rugalmasságot, és sokoldalúságot ad munka közben, számos különféle termény bálázását el tudjuk vele végezni.

Az MF RB 4160 bálázók egyedi piaci megoldása a Hydroflex Control eltömődésgátló rendszerben. A fenéklemez kettős biztosítással van ellátva: mellső része rugóztatott a kisebb eltömődések automatikus megakadályozása érdekében. Itt a terhelésnövekedés (=potenciális eltömődés) hatására a spirálrugó miatt el tud mozdulni a padlólemez lefelé csekély mértékben. Ha ez nem elég, akkor jöhetnek a fenéklemez hátsó részén elhelyezett, 50 cm-es úton járó munkahengerek. Ezek segítségével a fenéklemez hátsó részét a fülkéből hidraulikusan lehetséges leengedni és visszaemelni. A leengedéskor a rotorok elindulnak, összevágják a felhalmozódott terményt. A kettős védelmi rendszer segítségével nagyon hatékonyan és gyorsan lehet a teljesítménycsúcsokat, illetve az eltömődéseket kezelni.

Kétlépcsős eltömődésgátló rendszer: a fenéklemez mellső része rugóztatott a kisebb eltömődések kiküszöbölésére (1), a fenéklemez hátsó része pedig a fülkéből, hidraulikusan fel-le mozgatható a nagyobb eltömődések leküzdésére (2).

A 90-160 cm átmérőjű bálák készítése négy darab végtelenített hevederrel megy végbe, a Massey Ferguson CPS – állandó magas nyomáson alapuló – rendszerével. A bálák mindig tökéletes tömörséggel és formával rendelkeznek. A hevederek tartósságát az szemlélteti megfelelően, hogy a bálázó által felépíthető maximális terhelési értékek mellett is csak a szakítószilárdság 20%-át használjuk ki. Tehát ötszörös túlterhelés/szakadás biztosítással vannak ellátva a hevederek.

A Varionet hálós kötözőrendszer segítségével szinte bármilyen bálaháló használható a géppel. Kis extra, de nagy a használati értéke, hogy a bálázó három hálót képes magával vinni, ami által egy teljes nap kidolgozható anélkül, hogy vissza kellene menni hálóért. A bálák kiengedéséről teleszkópos bálarámpa gondoskodik.

TEKINTSE MEG ANIMÁLVA, HOGYAN Mí›KÖDIK AZ MF RB 4160 XTRA VÁLTOZÓKAMRÁS KÖRBÁLÁZÓ

A kezelőterminál már alapfelszereltségben színes kijelzős és számos hasznos funkciót tartalmaz, mint például a tíz fokozatban állítható bálatömörség, késmozgatás, anyag előválasztás (széna, szalma, szenázs) vagy a folyamatos bálaforma kijelzés. Bála célméret elérésekor hangjelzést ad a monitor. Opcionálisan ISOBUS vezérlésre alkalmas, nagyobb méretű terminál is elérhető.

A bálázó rendkívül sok hasznos funkcióval rendelkezik, az egyik legnagyobb előnye viszont, hogy nem „felejtett el” prémium bálázónak maradni: nagy önsúly, robusztus gumiabroncsozás, rendkívül merev váz. A bálakamra oldalfalait például két merevítőcső köti össze a tökéletes összetartás és a hosszú élettartam érdekében. A hajtómű is teljesen a vázba van beleépítve, ami miatt a gép összes alkatrésze együtt mozog, nem kap extra terhelést a váz semmilyen irányból.

Az MF V 4160 Xtra gépek már elérhetők a hazai MF márkakereskedőknél, a 2021-es szezonra tökéletes választás lehet annak, aki univerzális, hatékony és prémium bálázót keres kiváló ár/érték aránnyal.

Részletekért érdeklődjön helyi Massey Ferguson márkakereskedőjénél, vagy központi számainkon: 0630-530-5565 / 0630-613-0122

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés