Keresés
Close this search box.

Gépesítés

Átadásra került az 1000. eladott Tempo Magyarországon!

A Väderstad magyarországi leányvállalata egy újabb fontos mérföldkőhöz érkezett. Az 1000. Carrier, majd 1000. Rapid és a 6000. Magyarországon értékesített Väderstad munkagép után, 2024. április 4-én ünnepélyesen átadta a Magyarországon értékesített 1000. Tempo szemenkénti vetőgépet, mely egy 750 centiméteres sortávú, 12 soros Tempo L.

Forrás: Vaderstad Kft

A munkagépet, a Békés vármegyei Körösladányi Agrár Kft. ügyvezetője, Fekete Balázs vette át. A gazdaság 4200 ha-on, kifejezetten kötött talajviszonyok között végez növénytermesztést. A forgatás nélküli művelési rendszerben évtizedes tapasztalattal rendelkeznek. A területi adottságokból eredő mostoha viszonyok, a nedvességmegőrzés és a menetszám csökkentés mellett a gépbeszerzések során figyelembe vették a tartósságot, megbízhatóságot, precizitást és a leányvállalattal való kapcsolatot is. Napjainkra a talajművelési munkákat az őszi és tavaszi vetéseket is szinte kizárólag Väderstad gépekkel végzik.

A gazdaság a Väderstad márkával 15 éve ismerkedett meg és töretlen bizalmának köszönhetően azóta is folyamatosan bővíti a gépparkot a gyár termékeivel. Elsőként NZ Aggressive 900 magágykészítők érkeztek a céghez, melyeket az évek során további gépek követtek.  Két Carrier 820, majd kettő Rexius 820 és egy Carrier 925 után két Rapid 800-as következett. Két éve egy nagyobb csomag keretében három TopDown 300 és egy Tempo L12 állt munkába. A tavaszi szezonban átlagosan 1500 ha szemenkénti vetés időben történő elvégzéséhez, a rendszerbe illesztett Tempo-val szerzett pozitív tapasztalatok és a területteljesítmény miatt esett a választás ismét egy Tempo vetőgépre, mely egyben a Vaderstad Kft. által értékesített 1000. Tempo vetőgép lett.

agrotrend.hu / Vaderstad Kft

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés