Keresés
Close this search box.

Gépesítés

A John Deere bemutatja az új S7 kombájnokat

A John Deere február végén mutatta be az új S7 kombájncsaládját az USA-ban, a texasi Houstonban megrendezett Commodity Classic-on. Az S7-est úgy tervezték, hogy a legújabb John Deere motorokkal nagyobb hatékonyságot, a fejlett betakarítási automatizálással pedig nagyobb termelékenységet biztosítson. Az S7 új vezetőfülkével, megújult külsővel és típusszámozással, fejlett, integrált precíziós megoldásokkal, valamint a John Deere X9 kombájnokban már jól bevált és megbízható technológiák széles választékával rendelkezik.

Betakarítási teljesítmény

Az új S7 kombájnok a legújabb generációs JDX motorokkal vannak felszerelve. A 9 literes JD9X motor az S7 700 erőforrása, míg az S7 800 és az S7 900 modellek a 13,6 literes JD14X motorral rendelkeznek. A széles körben bizonyított és jól bevált John Deere motorok változó betakarítási körülmények között is meggyőző eredményeket nyújtanak. A JD14X motor a HarvestMotionTM rendszerrel a maximális teljesítményt csökkentett, 2000 1/min motorfordulatszámon éri el. Ezenkívül az új S7 sorozatra az X9 szármaradvány-kezelő rendszerét adaptálták a hatékonyság növelése és az üzemanyag-fogyasztás csökkentése érdekében. Az S7 ürítőcsigája az X9-hez hasonlóan szintén rendelkezik a fülkéből vezérelhető ürítőcsigavéggel az átrakókocsik és pótkocsik könnyebb, pontosabb feltöltéséhez.

Fejlett automatizálás a betakarítás során

Az S7 kombájnok fejlett betakarítási automatizálással rendelkeznek az opcionális technológiai csomagoknak köszönhetően, amelyek olyan megoldásokat tartalmaznak, mint a Harvest Settings Automation. Ez a betakarítás során a cséplő- és tisztítórendszeren belül automatikusan öt részegység beállítását végzi, a szemveszteség, a szemtisztaság és a tört szemek beállított határértékei alapján. Szintén újdonság az S7 esetében a Predictive Ground Speed Automation. Ez a prediktív rendszer több különböző forrásból érzékeli a várható termésmennyiséget, beleértve a műholdas biomassza-térképeket és a speciális kamerák élő visszajelzéseit. Az S7 ezt az élő kamerás visszajelzést használja az aktuális terménymagasság és a dőlt termény érzékelésére, hogy a haladási sebességet valós időben pontosabban szabályozza.

Új fülke és integrált precíziós mezőgazdasági megoldások

Az új fülke – amely megegyezik a zászlóshajó X9-esével – tartalmazz az új G5Plus CommandCenter™ kijelzőt, amely olyan integrált intelligens alkalmazások használatát teszi lehetővé, mint az AutoTracTM automatikus kormányzás, AutoTracTM Turn Automation automatikus táblavégi forduló, a tábladokumentáció és a DataSync adatszinkronizálás. Emellett egy új, nagy felbontású sarokoszlop-kijelző felhasználóbarát elrendezéssel ad azonnali visszajelzést a kombájn teljesítményről, ezzel segítve a gépkezelő munkáját. A beépített StarFire™ műholdvevő kivételes jelstabilitást és 2,5 cm-es megismételhető pontosságot biztosít. Az integrált precíziós alkalmazásokat a JDLink™ egészíti ki, amely kétirányú adatkommunikációt biztosít a betakarítási dokumentáció és a gépadatok automatikus feltöltéséhez a John Deere Operations Center™-be, illetve a valós idejű távfelügyeletet is lehetővé teszi. Ez az online kapcsolat elengedhetetlen a betakarítás üzemidő maximalizálásához.

Új formavilág és típusszámozás

Az S7 kombájnok új, külső megjelenése családelven alapul, mellyel a John Deere X9-hez hasonló formavilágot követi, ilyen például a kombájn oldalpaneljeinek dinamikus vonalvezetése, amelyet az ügyfelek az X9-ből már jól ismernek. Az új típusszámozás egyértelműen megkülönbözteti az új modellcsaládot az előző generációtól, az egyes elemei pedig jelzik a cséplés technológiáját (S=SingleTineSeparator), a modellcsaládot (7), valamint a kombájn teljesítménykategóriáját (700/800/900).

Az X9 kombájnok 2025 modellévi újdonságai

Az X9 kombájnok újdonságait szintén a Commodity Classic rendezvényen mutatták be. A 2025-ös modellévtől kezdődően a John Deere X9 kombájnok az S7 modellekkel bevezetett összes automatizált betakarítási funkciót is kínálni fogják. Emellett az S7 és T sorozatból már ismert HarvestLab Grain Sensing terménybeltartalom-mérő technológia mostantól mindkét X9 modellben is elérhető lesz.

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés