Keresés
Close this search box.

Élelmiszergazdaság

Felkai: Közös feladatunk a fogyasztók információval történő ellátása

 

A nemzetközi és hazai fenntarthatósági törekvések, az innovatív megoldások előretörése és a változó fogyasztói szokások egyaránt felhívták a figyelmet a növényi alapú élelmiszerekre.

„Ennek nem szabad engednünk, hiszen az ellátásbiztonság garantálása mellett kiemelt jelentőségű az élelmiszerbiztonság”idézte a kormany.hu Dr. Felkai Beáta Olga, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős helyettes államtitkára szavait.

Fotó: kormany.hu

A Metro Gasztroakadémián megrendezett Plant-Power Perspectives Konferenciáján a helyettes államtitkár hangsúlyozta: 

„Minden terméknek, amely megfelelő minőségű, biztonságos, valamint összetételében és megjelenésében eleget tesz a kapcsolódó szabályozások támasztotta követelményeknek, megvan a helye és a szerepe a fogyasztási szerkezetben”.

Azt, hogy melyik terméknek van hosszú távon létjogosultsága, a piac fogja eldönteni, figyelembe véve a divatos fogyasztói trendeket, az ételintoleranciát vagy akár az egyéni fenntarthatósági célokat.

A tudatos fogyasztó információval való ellátása pedig a kormányzat, a hatóság, a gyártók és a kereskedők közös feladata.

Végezetül a helyettes államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy az Agrárminisztérium kiemelten támogatja a feldolgozóipar hatékonyságának növelését és a versenyképesség fokozását.

„A Közös Agrárpolitika (KAP) Stratégai Terv keretében rövid időn belül számos felhívás lát napvilágot, köztük az élelmiszeripart célzó is. Ez várhatóan 2024 első félévében lesz elérhető, a pályázati menetrend pedig már elérhető az Agrárminisztérium honlapján” – fűzte hozzá.

agrotrend.hu/kormany.hu

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés