Keresés
Close this search box.

Agrárpiac

Jelentősen drágult a fejeskáposzta

A március végét követő lanyhább kereslet most felélénkült, és az újtermésű áru érkezése ellenére is jelentősen emelkedett a fehér káposzta ára a lengyel piacokon.

Az idei szezonban a lengyel termelők már régóta várták a káposzta árának hosszú távú emelkedő tendenciájának kezdetét. Ez egy szezonális, csaknem minden évben bekövetkező jelenség, ami a szezon második felében veszi kezdetét, amikor a káposzta kínálata egyértelműen csökken, de továbbra is az egyik fő zöldségféle marad. Jellemzően ez az emelkedő tendencia gyorsabban jelentkezik azokban a szezonokban, amelyek alacsonyabb termést hoznak.

Forrás: pxhere.com

Így történt ebben a szezonban is, az árak emelkedése azonban a korlátozott kereslet miatt sokáig nem következett be. Idén március utolsó dekádjában azonban végre kialakult egy ilyen tendencia. Ekkor a fehér káposzta értékesítési árai a nagykereskedelemben több mint 80 százalékkal emelkedtek. Jelenleg a nagybani árak az 1,80-2,20 PLN/kg (165-200 Ft/kg) közötti sávban mozognak, de még így is messze vannak a tavalyi áraktól.

agrotrend.hu / FruitVeb

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés