Keresés
Close this search box.

Természet

A költészet világnapjára készül a nemzeti park

Igazi programkavalkád vár a természet szerelmeseire a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság jóvoltából áprilisban.

A szeles hónap 11. napjára, ami József Attila születésnapja és immáron 60 éve a magyar költészet napja, egy vers-sétát szerveztek a park dolgozói a pécsi Pintér-Kert Arborétumba, ahol a séta állomáshelyein a Hetedhéthatár Magazin szerzői mondják el saját költeményeiket.

Április 13-án két DDNP programhoz is csatlakozhatnak az érdeklődők. Az egyik a Készítsünk együtt otthont madarainknak! címet viseli, és a kölkedi Fehér Gólya Múzeum ad neki otthont, ahol cinegék számára készíthetnek az részt vevők otthont. A másik esemény a nagybajomi Ötöshárs Víztározónál veszi kezdetét, ami egy túra Újra a régi mederben címen. A kirándulás során az érdeklődők láthatják az újonnan létrejött, illetve a korábban is meglévő vizes élőhelyeket, illetve a tavaszi rét színes virágait és kis szerencsével a fekete kökörcsin állományt is megtekinthetik a túrázók.

Forrás: pxhere.com

És a programok sora itt még nem ér véget, hiszen április 20-án Bioszféra rezervátum napot tartanak a Pécsen, a Tettye téren, ahol környezetünk természeti értékeire, azok megóvására hívják fel a figyelmet a szakértők.

A hónap vége felé közeledve április 24-én újra óvodás sétákat szervez a DDNP a Pintér-kert Arborétumban, ahol szimatlva, tapogatva ismerkedhetnek meg a gyerekek a növényekkel, majd április 27-én a Tótokföldjén az agárkosborokat és a gyep tavaszi vegetációját ismerhetik meg a résztvevők, valamint megfigyelhetik a gyepterületen élő énekesmadarakat is.

agrotrend.hu / bama.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés