Keresés
Close this search box.

Fenntarthatóság

Mobilapplikációk a természet szerelmeseinek

 

Manapság már hatalmas információ, tudás elérhető az interneten, amely bővítésében mobilapplikációk is segíthetnek. A greendex.hu több olyan programot is összegyűjtött, amelyek által még részletesebben megismerhetjük a minket körülvevő élővilágot.

A Merlin Bird ID a madarak „Shazam”-ja. Ennél az alkalmazásnál elég megnyomnunk a hangfelvevő gombot, és máris be tudjuk azonosítani, hogy milyen madár dalol a kertünkben. De akkor is kitűnően használható, ha éppen megpillantunk egy számunkra ismeretlen szárnyast, ugyanis fotó alapján is működik az azonosítás – írták.

Fotó: illusztráció, canva.com

Azkik a madarakkal kapcsolatban tájékozódna, jó lehetőség lehet az eBird alkalmazás inkább haladó madarászoknak való, és elsőre talán kicsit nehéz a használata.

Előnye, hogy a madárneveket magyarul is meg lehet jeleníteni, és a térképen keresgélve naprakész információkat kaphatunk arról, hogy mikor milyen fajok jának az adott helyszínen.

Szintén hasznos lehet az Animal Tracker, amely segítségével különböző vadon élő, jeladóval ellátott állatok mozgását követhetjük valós időben.

Fotó: illusztráció, canva.com

A gombák rajongói számára a magyar nyelven is elérhető gombahatározót, a Shroomify alkalmazást, amely segíthet beazonosítani a kirándulásaink során látott  gombákat. A program tartalmazza az öszes mérgező és ehető gomba igen részletes leírását és fotóját is.

agrotrend.hu/greendex.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés