Keresés
Close this search box.

Fenntarthatóság

Gyopáros Alpár: a kormány megháromszorozta a Falusi civil alap pályázat keretösszegét

 

A kormány a kiemelkedő érdeklődés miatt megháromszorozta a Falusi civil alap elnevezésű, a Magyar falu programban meghirdetett pályázat keretösszegét – idézte az MTI  a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szavait a pályázat eredményét ismertető sajtótájékoztatón, Budapesten.

Gyopáros Alpár elmondta, hogy a Magyar falu program keretében idén már harmadszor hirdettek eredményt. Először 8 milliárd forinttal a falvakban működő kisboltokat, majd egy újabb pályázat nyomán 5 milliárd forinttal a falusi utcák, járdák felújítását támogatták.

Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Ezúttal a falusi civil szervezetek támogatására 2023. július 31-én kiírt pályázat eredményét hirdették ki.

A pályázatot eredetileg egymilliárd forint keretösszeggel hirdették meg, de a kormány – a nagy érdeklődés miatt – megháromszorozta a támogatási összeget, így most 3 milliárd forinton osztozhatnak a nyertes civil szervezetek – tette hozzá Gyopáros Alpár.

Így 1405 nyertes, falvakban működő szervezet jut támogatáshoz ingatlanra, eszközbeszerzésre, programszervezésre és gépjárműbeszerzésre.

A kormánybiztos hangsúlyozta, hogy a falvakban működő civil szervezetek „pótolhatatlan tevékenységet végeznek”, lokális szinten képviselik a kultúrát, a sportot, a hagyományőrzést, vagy éppen a falvakban élők biztonságáért, egészségmegőrzéséért, támogatásáért dolgoznak a „közösségi élet motorjaiként”.

Ezért döntött úgy a kormány 2020-ban, hogy működésüket a Magyar falu programon keresztül is segíti, így négy év alatt 23 milliárd forint került a kistelepülési civil szervezetekhez céljaik megvalósítására, 7400 nyertes pályázat keretében – tette hozzá a kormánybiztos.

A pályázat részletes eredményei a www.kormany.hu honlapon érhetők el.

agrotrend.hu/MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés