Keresés
Close this search box.

Fenntarthatóság

Agrárdiplomáciai egyeztetések a berlini Zöld Héten

A 88. berlini Zöld Hét és az annak keretében megszervezett, több mint 70 ország részvételével lezajlott Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Világfórum keretében a Magyarországot képviselő Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára számos diplomáciai találkozó keretében erősítette hazánk nemzetközi agrárkapcsolatait.

Az 1926 óta megszervezett nemzetközi élelmiszerkereskedelmi vásár keretében idén 61 ország 1400 kiállítója mutatta be élelmiszereit és az agrárgazdaság többi ágazatához tartozó termékeit, mintegy 300.000 látogató számára. A rendezvényen részt vevő magyar cégek visszatérő kiállítói az eseménynek. Termékeik – kürtőskalács, lángos, savanyúságok, húskészítmények, vadhús-termékek, csokoládék, szürkemarha-termékek – nagy népszerűségnek örvendenek a vásár látogatói között.

Feldman Zsolt a vásár margóján tárgyalásokat folytatott német részről a baden-württembergi tartományi agrárminiszterrel, továbbá az üzbég tárcavezetővel. A tárgyalások a szakmai együttműködések elmélyítését célozták agrárszakmai kérdésekben, a szőlészet-borászat, valamint a vetőmag szektor területein.

A bajor agrárminiszterrel és a georgiai tárcavezető helyettessel tovább erősödtek a kétoldalú agrárkapcsolatok. A Német Mezőgazdasági Társaság vezetőivel pedig a német és magyar agrártechnológiai együttműködési lehetőségek kerültek áttekintésre, a Német Raiffeisen Szövetség elnökével a nagy hozzáadott értékű zöldség-és vetőmagtermesztésben használható automatizált gépi technológiákról és felhasználásuk gyakorlati eredményeiről zajlott tapasztalatcsere.

agrotrend.hu / AM Sajtóiroda

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés