Keresés
Close this search box.

Aktuális

Előrejelzések

Hírek

Időjárás

Időjárás-2024.06.09. Vasárnap

Zivatarok felhőszakadással:

Ma reggelig, délelőttig még szórványosan valószínű zivatar, egyre inkább hazánk keleti, északkeleti harmadában. A zivatarokat felhőszakadás (~ 20-30 mm, északkeleten lokálisan > 30-40 mm), viharos (55-70 km/h) szél kísérheti.

Napközben elsősorban keleten, délutántól egyre inkább északnyugaton, nyugaton alakulhatnak ki zivatarok, ezekhez néhol viharos (55-75 km/h) széllökés, jégeső (2 cm körüli vagy alatti átmérővel), felhőszakadás (~ 20-30 mm) is társulhat. Várhatóan kora estétől, estétől előbb északnyugaton, majd késő este északon, északkeleten, az éjféli óráktól az Észak-Alföldön egyre valószínűbb a zivatarok rendszerbe képződése. Környezetükben északnyugaton, északon viharos (60-90 km/h) széllökés kialakulhat. Az ország északkeleti felében egy-egy heves zivatarra is van esély > 90-100 km/h-es széllökés, > 2 cm-es jégátmérő, > 30-40 mm hirtelen lezúduló csapadék kíséretében. Egy terület fölött a cellák ismétlődő jelleggel is áthaladhatnak, így helyenként 50 mm feletti csapadékösszeg is kialakulhat.

Középhőmérséklet:

Délen, délkeleten a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 25 fokot.

Várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig
A csapadékzóna északkelet, kelet felé várhatóan délelőttre elhagyja az országot. Ezt követően ott is szakadozik, csökken a felhőzet, és fátyolfelhők szűrhetik olykor a napsütést. Átmenetileg kisebb lesz a csapadék esélye, majd délután az északnyugati tájakra újabb záporok, akár heves zivatarok érkezhetnek. A csapadéktevékenység a hétfőre virradó éjszakán is folytatódik. A szél napközben időnként megélénkül, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között valószínű. Késő estére 20 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet.

agrotrend.hu/https://met.hu/

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés