Keresés
Close this search box.

Hírek

Vadépusztai búzavirág kapott érmet a csokivilágversenyen

Az angliai Academy Of Chocolate világversenyen a Földes Csilla balatonlellei kézműves cukrász öt édessége kapott elismerést. Hét évvel ezelőtt kezdett el bonbonokat készíteni, azóta több nemzetközi versenyen indult, amelyeken szép eredményeket ért el – olvasható a Sokszínű Vidék weboldalán.

Az angliai Academy Of Chocolate világversenyen 2018-ban rumos-meggyes, 2019-ben mexikói kávékrémes és pálinkás-aszalt szilvás-marcipános bonbonja, 2021-ben pitypangkrémes, 2022-ben dupla kökényes édessége kapott bronz minősítést.

A cukrász számára a napokban érkezett meg a legszebb karácsonyi ajándék, melyben a 2023-as verseny eredményéről értesítették. Szeptemberben 5 bonbonnal nevezett, és mind az 5 nyert: 2 ezüst, míg 3 bronz minősítést kapott.

  • Ezüst: Berriolette krémes (ibolya,áfonya,málna)
  • Ezüst: Búzavirág
  • Bronz: Máklikőrös
  • Bronz: Szilvás álom
  • Bronz: Som-vanília

Idén 1400 terméket neveztek a versenyre 55 országból – Európából, Amerikából, Ázsiából, valamint néhány Afrikából és Ausztráliából. A pályaművek elbírálásában több mint 70 zsűritag vett részt.

Nagyon boldog vagyok. Ezek a bonbonok a karácsonyi rendelések miatt még nem vásárolhatók meg, januártól lesznek elérhetők, mert fizikailag nincs idő az elkészítésükre

– írta a kézműves bonbonkészítő a közösségi oldalon.

(Nyitókép: Földes Csilla Facebook-oldala)

agrotrend.hu / Sokszínű Vidék

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés