Keresés
Close this search box.

Hírek

Vadak okoznak kárt a temetőben

Megoldást kell találni az évek óta fennálló problémára, hiszen az állatok összemászkálják a területet.

A vadállomány gyakran több kárt is okoz a helyi temetőben – hívta fel a figyelmet a problémára a körösladányi képviselő-testület legutóbbi ülésén, a bejelentések részeként Holóka Demeter Péter önkormányzati képviselő. Mint elmondta, valamiféle megoldást kell találni az évek óta fennálló problémára, hiszen az állatok összemászkálják a területet, leborogatják a sírokat, megeszik a virágokat.

Az önkormányzati képviselő több településsel egyeztetett a kérdésben, aminek kapcsán kifejtette, másutt kutyákkal, illetve egyéb módon kihajtásokat végeznek, majd megismétlik, ha szükséges.

Forrás: pxhere.com

Varga István alpolgármester arra világított rá, hogy temető bekerítése egyfelől előírás, másfelől rejteget magában veszélyeket is. Ennek kapcsán emlékeztetett arra a cikkre, amely a Beol.hu hírportálon, illetve a Békés Megyei Hírlapban is megjelent a témában. Mint kiemelte, előfordulhat, hogy a temető tökéletes bekerítése után a vadak beszorulhatnak, és még nehezebb kiterelni őket, az állatok pedig, ha pánikba esnek, még több kárt okozhatnak, és még nehezebb lehet őket kihajtani.

– Az igazi megoldást a temetőcsőszök jelentenék, ez azonban napjainkban már nem megoldható – tette hozzá.

Holóka Demeter Péter a bejelentések során szólt arról, hogy nagyon sok program valósul meg a város iskoláiban, szinte folyamatosak a rendezvények.

– Nemcsak szabadidős programok és klubfoglalkozások várják a diákokat, hanem nagyon az oktatással kapcsolatos versenyek is gyakoriak – emelte ki. – Lehet, hogy ez korábban is így volt, de most biztosan többet publikálják. Sokan úgy gondolják, hogy ez nagyon fontos. A gyerekek kapcsolatot tartanak a város lakóival.

agrotrend.hu / beol

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés