Keresés
Close this search box.

Hírek

Több helyen jelenleg is dolgoznak a tűzoltók a viharos időjárás miatt

Péntek délutántól már több mint kétszáz helyszínen avatkoztak be a tűzoltók a viharos időjárás miatt – közölte az BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője szombat délelőtt az MTI-vel.

Dóka Imre azt írta, a legtöbb esetben az ország észak-keleti és középső részében a letört faágak és kidőlt fák adtak munkát a tűzoltóknak. Hat esetben épületek tetőszerkezetét, vagy kéményét rongálta meg a viharos szél, továbbá Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben néhány helyen nagyobb mennyiségű csapadékvíz öntött el garázsokat, pincéket.

Forrás: pixabay.com

A tájékoztatás szerint jelenleg főként a fővárosban és Pest vármegyében dolgoznak a tűzoltók több helyen, de nagyobb fennakadásokról a katasztrófavédelemhez nem érkezett bejelentés.

Dóka Imre hangsúlyozta: ha viharos idő miatt ad ki riasztást a meteorológiai szolgálat, a ház környékéről érdemes összegyűjteni és fedett helyre vinni azokat a kisebb tárgyakat, kerti szerszámokat, cserepes virágokat, kerti bútorokat, amelyeket a szél felkaphat és kárt okozhat velük.

Az erős szélben kidőlő fák elszakíthatják az elektromos vezetékeket. Ha bárki elszakadt vezetékkel, veszélyes helyzettel találkozik, hívja a 112-es segélyhívó számot – hívta fel a figyelmet Dóka Imre.

agrotrend.hu / MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés