Keresés
Close this search box.

Hírek

Nyárra befejeződik a Kalocsa-Paks Duna-híd építése (videóval)

Már a hídépítés befejező munkálatai zajlanak, ennek köszönhetően 70 kilométerrel rövidebb, egy óra helyett pedig mindössze csak 15 perc lesz az út Kalocsa és Paks között – derül ki a magyar kormány új videójából, amely a híd jelenlegi állapotát, készültségi szintjét is bemutatja – írta a teol.hu.

Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára emlékeztetett rá, hogy a kormány 2010 óta nyolc új hidat épített a Dunán és a Tiszán. A mostani beruházás során a csaknem 950 méter hosszú átkelő mellett több mint 22 kilométer hosszú út és részben kerékpárút építése is megvalósulhatott. Az államtitkár szerint fontos, hogy minél több olyan híd épüljön, amely a magyarokat és a gazdaságot szolgálja.

– Nagyon nehéz év áll mögöttünk, de Magyarország kormánya számára fontos, hogy tartsa az ígéreteit. Ennek a hídnak az építése az idei nyárra befejeződik –hangsúlyozta.

– Ezt a hidat úgy terveztük, hogy száz évig tudja biztosítani az átkelést a Duna két partja között – fogalmazott Tóth Tamás, a kivitelező Dunaaszfalt hídépítési műszaki igazgatója. Beszámolt arról is, hogy jelenleg a befejező munkák zajlanak. Január végén zárták össze a hídszerkezet-elemeket, és lett ezzel egy egész belőle.

– Ez Magyarországon a harmadik ilyen hídszerkezet, amely eddig épült és ebben a formában ez a legnagyobb méretű – hangsúlyozta. A munkálatok részeiről is beszélt, mint mondta, a mederhír építéséhez folyamatosan használták a Clark Ádám úszódarut, ami az acélszerkezeti elemeket – amelyeket a folyón úsztattak le Budapestről, az építési helyszínre – emelte be a végleges helyükre.

Nyitókép: A Kalocsa és Paks között épülő új Duna-híd (Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

agrotrend.hu /TEOL, Gazsó Rita

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés