Keresés
Close this search box.

Hírek

Megújult külterületi utak segítik Báránd lakosságát

A vidéki térségek megújítása különösen fontos, hiszen ezek kapcsán ugyanolyan életkörülményeket, gazdálkodási feltételeket kell biztosítani, mint a nagyobb településeken élők számára – mondta Papp Zsolt György, az Agrárminisztérium Közös Agrárpolitika végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára csütörtökön, a Hajdú-Bihar vármegyei Bárándon, a „Külterületi helyi közutak fejlesztése” című projekt záróeseményén.

Forrás: Agrárminisztérium / Pelsőczy Csaba

A Vidékfejlesztési Program forrásainak köszönhetően Báránd külterületén két új, egyenként három méter széles és együttesen 6,2 km hosszú, szilárd burkolattal rendelkező útszakasz épült, mintegy 276 millió forintos támogatásból. Papp Zsolt György kiemelte, a beruházás a helyi lakosság mellett a környékbeli gazdák számára is fontos fejlesztés, hiszen a település külterületén található mezőgazdasági területek, termőföldek könnyebben, gyorsabban és biztonságosabban közelíthetőek meg a jövőben.

A Vidékfejlesztési Programban 2016-ban és 2021-ben is rendelkezésre álltak a külterületi helyi közutak megújítására, az önkormányzati utak karbantartásához szükséges gépek beszerzésére vonatkozó pályázati felhívások. A helyettes államtitkár hangsúlyozta, a pályázatok keretében összesen 1700 projekt kapcsán mintegy 170 milliárd forint támogatást ítélt meg az Irányító Hatóság. A megvalósult fejlesztéseknek köszönhetően 2025 év végéig várhatóan mintegy 2500 külterületi földút, valamint szilárd burkolatú út valósulhat vagy újulhat meg, megkönnyítve ezzel a vidéki térségben élők mindennapjait. A Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervében 2024. második felében kerülnek nyilvánosságra az önkormányzatok számára előkészített kiírások. Papp Zsolt György abban bízik, hogy a helyi önkormányzatok továbbra is partnerek lesznek és közösen folytathatják a lakosság számára elérhető szolgáltatások fejlesztését.

agrotrend.hu / Agrárminisztérium

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés