Keresés
Close this search box.

Hírek

Magyar tudósok áttörő sikere: csillagközi tér modellezése

Hazánkban eddig megvalósíthatatlan kutatások és alkalmazások elvégzésére nyílt lehetőség.

Hazánkban eddig megvalósíthatatlan geofizikai, űrkutatási, kőzettani, metallurgiai, biológiai és orvostudományi kutatások és alkalmazások elvégzésére nyílt lehetőség annak az új, mágnesesen árnyékolt laboratóriumnak a megnyitásával, amelyet a HUN-REN Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet és a HUN-REN Wigner Fizikai Kutatóközpont konzorciuma hozott létre Fertőbozon.

Forrás: pixabay.com

Az egyedi laboratóriumi környezetben a felszíni geomágneses teret tudják minimalizálni, ezáltal lehetőséget biztosítanak űrtechnológiai fejlesztésekre, űrtudományi kísérletekre, és olyan anyagtudományi, biofizikai vizsgálatok megvalósítására, amelyekre a földi mágneses tér felszíni jelenléte miatt eddig nem nyílt lehetőség. Ez a lehetőség megkönnyíti hazánk számára a nemzetközi kutatási projektekben való részvételt is.

A HírTV Napi aktuális vendége Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért felelős miniszteri biztosa volt, akivel a Mágneses Nulltér Laboratórium újabb tudományos sikeréről beszélgettek M. Dobos Marianne műsorezetővel.

agrotrend.hu / Magyar Nemzet

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés