Keresés
Close this search box.

Hírek

A lengyel gazdák ismét lassítják a forgalmat az egyik átkelőn az ukrán határon

A lengyel gazdák egy csoportja ismét lassítja a forgalmat a Hrebenne-Jahotyin lengyel-ukrán határátkelőn – közölte szerdán a lengyel sajtó.

A dziennik.wschodni.pl kelet-lengyelországi regionális hírportál szerint az akció már kedden megkezdődött, és csütörtök estig tart.

A földművesek az ukrán mezőgazdasági termékek behozatala ellen tiltakoznak, és szolidaritásukat fejezték ki a keddi brüsszeli tiltakozó akcióval is, amelyen több európai országból érkező gazdák – köztük a lengyelek is – az Európai Unió zöld megállapodása ellen tüntettek – írja a dziennik.wschodni.pl.

Forrás: MTI/EPA/ANP/Jeffrey Gröneweg

A gazdák az akció három napján a 8 és 20 óra között csak 12-12 kamiont engednek át Lengyelországból Ukrajnába, az Ukrajnából irányuló teherforgalmat pedig teljesen leállították.

Nem akadályozzák viszont a humanitárius és katonai szállítmányokat, valamint a gyorsan romló árut szállító kamionok és a buszok forgalmát sem.

A tiltakozás egyelőre nem okozott nagyobb közlekedési zavarokat, egyéb incidens sem történt – idézi a hírportál Monika Ryczeket, a helyi rendőrség munkatársát.

A lengyel gazdák február eleje óta folytatnak országos tiltakozást  a közutakon az EU zöld megállapodása és az ukrán mezőgazdasági termékek behozatala ellen. A határátkelők blokádja április végéig szintén részét képezte a tiltakozásnak, azóta az első ilyen akció a mostani tiltakozás.

agrotrend.hu / MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés