Keresés
Close this search box.

Hírek

A gyepek titkai

 

2023. október 31-ig meghosszabbítják a szervezők A gyepek titkai IV. fotópályázat beadási határidejét, a kedvező terepi viszonyok, valamint a megfelelő időjárási körülmények miatt.

A pályázat kiemelt célja, hogy felhívja a figyelmet a gyepek és élőviláguk védelmére, megőrzésük fontosságára – írta cikkében a Herman Ottó Intézet.

2023-ban a gyepes élőhelyeken előforduló őshonos fajták megörökítése a pályázók feladata.

Forrás: Herman Ottó Intézet

A Kárpát-medence mai arculatának kialakulásában jelentős szerep jutott a legelő állatoknak, azon belül is őshonos háziállatainknak. Azonban nemcsak az állatok formálták a tájat, hanem maga a táj is alakította ezeket a fajtákat, így jöttek létre a magyar tájra jellemző fajták, amelyek nemzeti örökségünk részét is képezik.

Fotópályázat negyedik fordulójának célja bemutatni a legelő őshonos háziállatfajtáinkat, a marha-, juh és lóféléket valamint az őket kísérő kutyafajtákat, természetes közegükben a magyar tájban.

A pályázatra két korcsoportban lehet nevezni, 10-től 18 éves korig (a pályázat beadásakor 18. életévét be nem töltött pályázó), valamint 18 év felett. Ezzel szeretnénk az ifjú fotós tehetségeknek is bemutatkozási lehetőséget biztosítani.

A pályázaton a részvétel ingyenes, a kiírás ide kattintva érhető el.

Az ünnepélyes eredményhirdetés előre láthatólag november végén lesz.

A zsűri által legjobbnak ítélt 30 alkotás vándorkiállítás formájában megtekinthető lesz a Grassland-HU LIFE IP partnereinek bemutatóhelyein, látogatóközpontjaiban. Ezáltal a képek országszerte elérhetővé válnak minden érdeklődő számára.

agrotrend.hu/Herman Ottó Intézet

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés