Keresés
Close this search box.

Hírek

A földrajzi felsőoktatás centenáriumát ünneplik Pécsen

Prinz 100 címmel tartanak előadásokkal, díjátadóval egybekötött megemlékezést a pécsi földrajzi felsőoktatás kezdetének századik évfordulója alkalmából március 5-én a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) – közölték a szervezők az MTI-vel.

Azt írták, hogy a PTE Természettudományi Karán működő Földrajzi és Földtudományi Intézet száz évvel ezelőtt költözött az egykori pozsonyi Magyar Királyi Erzsébet Tudományegyetemről Pécsre.

Az európai hírű geográfus, Prinz Gyula későbbi rektor által alapított intézet centenáriumi ünnepségére az országból több mint száz szakember érkezik és hallgathat meg előadásokat az intézet születéséről és az azóta befutott pályaívről, a kiemelkedő személyiségekről, professzorokról.

Forrás: pxhere.com

A rendezvény keretében adják át a föld- és földrajztudomány területén végzett kiemelkedő oktatói, nevelői és tudományos kutatómunkát végző oktatók, kutatók és hallgatók tevékenységének elismeréséül szolgáló Prinz Gyula-díjat, és koszorúzzák meg az alapító szobrát.

Az ünnepségen mások mellett a pécsi, a szegedi egyetem és a Babes-Bolyai Tudományegyetem szakemberei, tudományos társaságok képviselői tartanak előadásokat.

A rendezvényről további részletek a ttk.pte.hu oldalon olvashatók.

agrotrend.hu / MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés