Keresés
Close this search box.

Hírek

A föld a megmaradásunk záloga, a jövőnk alapja

A vidék Magyarországa adja a biztos alapot gazdasági, kulturális és társadalmi értelemben is, a föld pedig a megmaradásunk és a jövőnk záloga – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Fidelitas 20. kongresszusán, szombaton, Székesfehérváron.

A tárcavezető arra emlékeztetett, hogy elmúlt majd másfél évtizedben a kormány sokat tett azért, hogy visszaadja a vidék rangját, a vidéki élet minőségét. 2010-ben szinte a 24. órában kezdhettük meg a vidék Magyarországának újjáépítését, az agrárium modernizálását. Jövőképünk az, hogy a gazdálkodás és az élelmiszeripari termelés legyen hosszú távon is jövedelmező és társadalmilag elismert foglalkozás. Lehessen vonzó vidéki környezetben, modern technológiával, a minőségi élelmiszerek előállításában tevékenykedni – tette hozzá.

Kifejtette, a magyar vidék olyan tartalékokkal rendelkezik, melyek az állandóságot nyújtják ebben a gyorsan változó, kihívásokkal teli időszakban is. Éppen ezért mindent meg kell tennünk az agrárium és a vidék megerősítéséért – fűzte hozzá. Nagy István elmondta, a koronavírus járvány és a szomszédunkban dúló háború is megmutatta, hogy az élelmezés nem csak stratégiai, hanem nemzetbiztonsági kérdés is.

A miniszter kitért arra is, hogy a szülőföldből évszázadok teljes hűsége, feltétlen erőkifejtése árad. Emberöltők sokasága, amely kultúrát, hagyományt és tudást ad, örökséget, amelyből erőt meríthetünk – húzta alá a tárcavezető.

(Nyitókép: Agrárminisztérium)

agrotrend.hu / AM Sajtóiroda

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés