Keresés
Close this search box.

Kertészet

Vertikális rendszerű fűszernövény termesztéssel találkozhatunk egy londoni bolthálózatban

Egy-egy berendezés 400m2 föld terület termelési potenciáljával egyezik meg.

A Marks & Spencer hálózat az Infarm (városi kertészkedéssel foglalkozó) vállalattal együttműködésben kezdi meg az élelmiszerbolt hálózaton belüli fűszernövény termesztést. A fogyasztók több fűszernövény fajjal is találkozhatnak a vertikális termesztő berendezésben, amellyel az üzletlánc a lehető legfrissebb állapotban tudja biztosítani a fűszernövényeket a vásárlói számára.


fotó: pixabay

A termesztő berendezések a legmodernebb technológiával felszereltek, környezeti szempontból fenntartható rendszerrel dolgoznak. A termesztő berendezés a legmodernebb technológiával van felszerelve,

felhő alapú adat rögzítésen keresztül távolról is szabályozhatóak a termesztési körülmények, melynek eredményeként a rendszer 95%-kal kevesebb vizet és 75%-al kevesebb műtrágyát használ fel, mint a hagyományos talajon történő termesztés.

A termelés során növényvédő szert nem használnak, és egy-egy berendezés 400m2 föld terület termelési potenciáljával egyezik meg. Az eszközök felügyeletét az Infarm szakemberei látják el, akik legalább 2 hetente felkeresik a berendezéseket, gondoskodnak az újravetésről és elvégzik a szükséges teendőket.

A londoni fogyasztók, 2019 év végén már 6 M & S áruházban találhatják majd meg a fűszernövény termesztésére szolgáló berendezést, amelynek köszönhetően friss bazsalikomot, mentát, petrezselymet és koriandert vásárolhatnak majd

agrotrend.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés