Keresés
Close this search box.

Hírek

Több hektáros területen ég a nádas a Fertő tónál

Nagy területen lángol a nádas Fertőmeggyes/Mörbisch, Sopron és Fertőrákos térségében. A lángok kedden 23:00 óra körül a fertőmeggyesi hulladéklerakó mellett csaptak fel.

Fertőmeggyesről (Mörbisch) terjedt át a tűz

A lángok kedden 23:00 óra körül a fertőmeggyesi hulladéklerakó mellett csaptak fel. A viharos széljárás miatt kezdetben fennált a veszélye annak, hogy a tűz átterjed a hulladéklerakóra is, de ezt a Fertőmeggyesi Önkéntes Tűzoltóságnak sikerült még időben megakadályoznia. Burgenlandban mintegy 40 tűzoltó végzi a lángok oltását. A viharos széljárás miatt a tűz hamar átterjedt a Fertő tó magyar oldalára is – írja az orf.at.


Fotó: Csigo Gergely olvasó / Kisalföld

A katasztrófavédelem a honlapján írták szerdán, hogy nagy területen lángol a nádas Győr-Moson-Sopron vármegyében, Sopron és Fertőrákos térségében, az országhatár közelében. A tűzhöz soproni, csornai, kapuvári, sopronkövesdi, sárvári, szombathelyi, győri és lébényi hivatásos tűzoltók mellett fertőrákosi, nagylózsi, hegykői, sopronhorpácsi, osli, völcseji, nagycenki és peresztegi önkéntes tűzoltók vonultak ki.

Az egységek vízsugarakkal és kéziszerszámokkal, több oldalról avatkoznak be, a még nem lángoló területet locsolják át – közölték, hozzátéve, hogy a tűzoltók munkáját az erős szél nehezíti.

Pontosan két hete, március 1-jén Ausztriában, Sásony (Winden am See) és a Fertő-tó között okozott óriási tüzet a nádasban egy kigyulladt nádarató kombájn. Akkor szintén erős szél nehezítette az oltást, amelyen 13 tűzoltóság dolgozik 26 járművel és körülbelül 120 tőzoltóval és öt tűzoltó helikoptert is bevetettek.

agrotrend.hu / Kisalföld / MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés