Keresés
Close this search box.

Gazdálkodás

Szántóföld

RAPOOL-REPCÉK 2020: FRANKLIN

Sokat ígér és sokat is ad a termelőjének.

A FRANKLIN magas terméshozamú, korai érésű hibrid, kiváló szárazságtűréssel. Kezdeti fejlődése intenzív, őszi fejlődése erős, télállósága jó. Tavaszi fejlődése gyors, virágzása homogén. Nagy magassága ellenére megdőlésre nem hajlamos, a becők kipergési vesztesége rendkívül alacsony. A tavaszi-nyári aszályos időszakokat követően gyorsan regenerálódik. Betegség-ellenállósága magas szintű, mivel rendelkezik a fómával szemben rezisztenciát biztosító RLM7-es génnel.

Ideális körülmények között nem kérdés, hogy hozza az elvárt szintet, de legyen szó aszály sújtotta területekről, rossz vetési vagy betakarítási körülményekről, a FRANKLIN az igazán nehéz feltételek között is képes átlagon felül teljesíteni. Erős őszi fejlődésének köszönhetően kiválóan alkalmas akár kései vetésre is. Intenzív kezdeti fejlődése miatt igényli regulátor hatású növényvédő szer használatát, melyet lehetőleg 4 leveles állapotig alkalmazzunk. Kedvező időjárási viszonyok és korai vetés esetén szükséges lehet egy alacsonyabb hatóanyag-tartalmú, második regulátorozás az ősz folyamán. A tavaszi regulátoros kezelést, megfelelő időjárás esetén, meghálálja.

Kimagasló terméseredményeket ért el Délkelet-Európában, köszönhetően kiváló szárazságtoleranciájának. A FRANKLIN-t magas terméshozam jellemzi, amit bizonyít, hogy a NÉBIH kísérleteiben a vizsgált három év alatt mindig az első két hely egyikén végzett.

FRANKLIN:

  • Megbízhatóan magas hozamot kínál

  • RLM7-alapú fómarezisztenciával rendelkezik

  • Erős fejlődési ütem ősszel és tavasszal is

  • Frakcionált, kiemelkedő méretazonosságú vetőmag

  • Rovarölő szerrel csávázott vetőmag

Pálffy András

termékfejlesztő

RAPOOL Hungária Kft.

www.rapool.hu

A RAPOOL repcevetőmag-katalógusa letölthető ide kattintva.

(X)

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés