Keresés
Close this search box.

Gazdálkodás

Szántóföld

RAPOOL-REPCÉK 2020: CRISTAL

A repceföldek ékköve ez a középkorai hibrid, amely aszályban is kiválóan teljesít.

A CRISTAL kiemelkedő terméspotenciálú, középkorai hibrid. Robusztus, magas habitus és óriási becők jellemzik. ősszel erőteljes a kezdeti fejlődési erélye, és ezt a tulajdonságát a megkésett vetésekben is kiválóan kamatoztatja. Télállósága jó, amit fokoz nagymértékű regenerálódóképessége. A telet követően lassabban indul szárba, emiatt ellenállóbb a kora tavaszi fagyokkal szemben. Virágzási ideje átlagos, a növények magasra nőnek, állóképességük mégis kifejezetten jó. A CRISTAL-állományok érése egyöntetű, könnyen betakaríthatóak.

Aszályos körülmények között is kiváló termést várhatunk ettől a hibridtől, hozamstabilitása kiemelkedő. Könnyű, laza talajokon és száraz termőhelyeken is nagy biztonsággal termeszthető. Optimális vetésnormája gabonasortáv alkalmazása esetén 40–50 csíra/m2, dupla gabona-sortávolságra vetve 35 csíra/m2, szemenkénti vetéssel (45–76 cm sortávolságra) pedig 25–30 csíra/m2. A vízhiányos területeken (5 leveles állapotban) kifejezetten javasoljuk a regulátoros kezelést az optimális gyökérfejlődés elősegítése érdekében.

A CRISTAL a legtöbb technológiához tökéletesen adaptálható, megfelelő mind az intenzív, mind az extenzív, kevés inputot igénylő művelési módokra. Széles sortávú termesztéstechnológiában jól alkalmazható. A hibrid mind a hazai, mind a nemzetközi vizsgálatokban remek terméseredményeket produkált, különösen a kései vetések esetén.

CRISTAL:

  • Nagy termőképességű és termésbiztonságú hibrid

  • Erőteljes őszi fejlődésű típus

  • Nagyon jó állóképesség, homogén érés és könnyű betakaríthatóság jellemzi

  • Frakcionált, kiemelkedő méretazonosságú vetőmag is elérhető

  • Rovarölő szerrel csávázott vetőmag is elérhető

Pálffy András

termékfejlesztő

RAPOOL Hungária Kft.

www.rapool.hu

A RAPOOL repcevetőmag-katalógusa letölthető ide kattintva.

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés