Keresés
Close this search box.

Gazdálkodás

Szántóföld

Nitrogén lombtrágyázás! Kiváltja vagy kiegészíti a nitrogénpótlást?

Nitrogént, de mikor és milyet? – Ma már mindenki tudja, hogy mennyi fejtrágyát fog kijuttatni az őszi vetésű növényekre és nagyságrendileg mennyit a tavaszi vetésüknél. Szinte biztos, hogy kevesebbet, mint tavaly és jóval kevesebbet, mint ami indokolt lenne. A folyékony nitrogén oldat (UAN) jobb döntés, mert kevesebb csapadékkal is bemosódik és kiegészíthető kénnel (Vulan Profi S35), inhibitorokkal, mikroelemekkel.

A kénes-nitrogén lombtrágyákkal jelentős mennyiségű ként, magnéziumot és mikroelemet is kijuttathatunk.

Lombon keresztül mit lehet elérni?

A növények nem egyformán tudnak tápanyagot lombon keresztül hasznosítani. Egy kalászos, vagy repce, de még a napraforgó is jobb alany a lombtrágyázáshoz, mint a kukorica. Ezért ha van szilárd vagy folyékony nitrogénünk, akkor azt a kukorica, a napraforgó alá tegyük és a nitrogén lombtrágyából a kalászosokat és a repcéket permetezzük többször.

Vulcan RapidNS vagy Rapid21?

A korai lombtrágyázásoknál (akár egy gyomírtóval együtt) használhatunk RapidNS, azaz kénes-nitrogén lombtrágyát, nagy mennyiségben (20-35 liter/ha). Aztán ahogy a lombozat egyre erősebb lesz és a lombtrágyának már többféle tápanyagot is kellene tartalmaznia, úgy inkább a RapidN21-et válasszuk. Virágzásba, mondjuk egy repce esetében közepes (15-25 liter/ha) dózissal inkább a RapidN21-et használjuk.

A nitrogén lombtrágyákat használjuk több alkalommal, és közepes-nagy dózisban, egészen a szemtelítődés időszakáig!

2+1 akció?

A nitrogén-lombtrágyákat elég közepes vízmennyiség mellett kijuttatni, és egy tapadásfokozóval a levélre „ragasztani”. Ezért a Vulcanagro Kft olyan akciót hirdet, aminek keretében 2 IBC nitrogén lombtrágya mellé, kedvezményként 1 IBC Vulcan Power-t adunk. A Vulcan Power ráadásul, magas és összetett tápanyag tartalmú termék. Így a növény nem csak nitrogénhez, de káliumhoz, aminosavakhoz, vitaminokhoz, mikro és mezo-elemekhez is hozzájut.

Szaktanácsadás: +36 70/905-5000

info@vulcanagro.hu

www.vulcanagro.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés