Keresés
Close this search box.

Gazdálkodás

Szántóföld

Magas termőképesség, stabilitás, magas jövedelmezőség

Nehéz éven vannak túl a kukoricatermesztők. A tavaszi hideg, fagyos időjárás sok helyen elnyújtotta a kelést, vontatottá tette a kezdeti fejlődést. A kukorica stresszhelyzetben volt sokáig. Ilyen kezdet után jött az idei aszályos nyár, amely sem a termékenyülést sem a szemkitelitődést nem segítette. Szerencsére a rekord magas terményárak enyhíteni tudnak a kiesett termés mennyiségén, azonban megfelelő hibrid választásával idén kiemelkedően magas jövedelmezőséget lehetett elérni.

A megfelelő hibrid választás pedig az RWA cégcsoport saját vetőmag márkája, a G-SEED Kukorica hibrid.

A G-SEED vetőmag márkát 2018-ban hozta létre az RWA cégcsoport, hogy az innovációja révén a termelők nagyobb szabadságot élvezhessenek fajtaválasztás közben, mivel a főbb gazdasági növények mellett egyéb, speciális növényfajok is szerepelnek a portfólión mind konvencionális mind pedig bio növénytermesztéshez.

A G-SEED története azonban korábbra nyúlik vissza, mint három év. A G betű a Saatzucht Gleisdorf nemesítő házra utal a márka elnevezésében. Ez a nemesítő ház több mint 60 éves tapasztalattal rendelkezik a kukorica, szója, borsó, olajtök és egyéb növények nemesítése terén.

Több nemzetközileg elismert nemesítővel, évekre visszanyúló együttműködés eredményeképpen egy rendkívül széles és kiemelkedő vetőmag portfóliót tud a G-SEED nyújtani a termelők számára.  Minden vetőmagunk intenzív tesztelésen esik át, mielőtt megkapná a G-SEED vetőmag márkanevet. Kísérleti hálózatunk évente több, mint 50.000 kísérleti parcellát állít be egész Európában, ezáltal minden ország klimatikus viszonyainak tökéletesen megfelelő fajtaválasztékot tud biztosítani.

Ennek a kísérleti hálózatnak és intenzív tesztelésnek köszönhetően a magyarországi termelők számára egy kiemelkedő kukorica vetőmag választékot tud a G-SEED nyújtani. A gondos szelekció révén csak a rendkívüli stabilitással, stressztűréssel és magas termőképességgel rendelkező hibridek kerülnek a portfóliónkra, a régió adottságainak megfelelően, minden éréscsoportot lefedve.

A munkánkat igazolják az idei eredmények is, amelyeket a G-SEED kukorica hibridek értek el az egész országban. Az ország összes régiójában elvetett kísérletekben az élmezőnyben végeztek vetőmagjaink, nem egy helyen a piacvezető hibrideket megelőzve. De számunkra a legfontosabbak a partnereink visszajelzései, amelyek szintén alátámasztják a fajtasori eredményeket. Stabilitás, magas termés, ez az általános vélemény. Ennek köszönhetően minden új partnerünk aki kipróbálta a G-SEED hibridet, emeli az arányát, vagy a teljes területén a mi vetőmagunk választja. A régi partnereink körében pedig nem kérdés, már meg is rendelték a jövő évi vetőmagot.

A G-SEED a termelők számára olyan kínálatot tud biztosítani, amely a teljes érésidőt lefedi.

Az idei év egyik új hibridje, a FAO 260-as VASARI. Jó szárszilárdságú, középmagas hibrid, amelyet kiemelkedő vízleadás jellemez. Újdonság még az idei kínálatunkban a FAO 450-es SUMERIC, amely egy erős gyökérzettel rendelkező magas növény, kiemelkedő betegségellenálló képességgel. Ezzel az új hibriddel egy méltó társat vezetünk be a piacra a már ismert PERSIC (FAO 450)-es hibridünknek. Említést érdemel még az INCLUSIV (FAO 380) kukorica hibrid is, aminek a fő jellemző a rendkívüli alkalmazkodóképesség és stressztolerancia, amit idén is bizonyított szerte az országban beállított fajtakísérletekben, amelyeken az élen végzett.

Az előszezoni értékesítést az RWA Magyarország Kft. is elkezdte, aminek eredményeképpen pár hibridünkből a rendelkezésre álló készleteink korlátozottak. A területi adottságoknak megfelelő hibrid kiválasztásában segítséget nyújtanak képzett területi képviselőink, akik információt tudnak adni az elérhetőségekről is.

Bővebb információt a G-SEED kukorica kínálatunkról itt , vetőmag kínálatunkról pedig ezen a linken talál.

(X)

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés