Keresés
Close this search box.

Gazdálkodás

Szántóföld

Keserűsó koncentrátumok nitrogénnel, foszforral és mikroelemekkel

Koncentrátum, amely kiváltja a pormagnézium oldását, a sokféle lombtrágyahasználatot, és csökkenti a permetezővíz-pH-t.

A Vulcan Keserűsó koncentrátumok foszforsavas oldatok, amelyek a magnézium mellett nitrogént és a növény számára létfontosságú mikroelemeket is tartalmazzák. Az oldat lehetővé teszi, hogy a növényvédelmi permetezésnél 5–10 liter/ha dózist használva javítsunk a víz minőségén, és folyamatos tápanyagpótlást is végezzünk.

 

Miért kell magnézium?

A növények magnéziumigénye jelentős a zöldtömeg intenzív növekedésének fázisában. A magnézium számos biokémiai folyamatot szabályoz, de leginkább a klorofill működésében kulcsfontosságú. A magnéziumban jól ellátott növény több tápanyagot képes előállítani, és még az aszállyal szemben is ellenállóbb.


A magnézium-szulfát alapú lombtrágyázás mindig eredményes, látványos és olcsó!

 

Kén, foszfor és nitrogén is van benne

A Vulcan Keserűsó koncentrátumok jelentős mennyiségben tartalmaznak ként, foszfort és nitrogént is. Ezek olyan elemek, amelyek a növény növekedéséhez kulcsfontosságúak. Ezek az oldatban másodlagos tápanyagok teszik lehetővé, hogy a Vulcan Keserűsó koncentrátumokat a növekedés kezdeti fázisától egészen az érésig folyamatosan használjuk.

 

Szükséges a mikroelempótlás!

A magnézium, a foszfor és a nitrogén pótlásával a növényben zajló biokémiai folyamatok felgyorsulnak. Ehhez pedig nagyobb mikroelemigénye is lesz a növényeknek. A Vulcan Keserűsó koncentrátumok az összes létfontosságú mikroelemből tartalmaznak egy kisebb mennyiséget. Jelentősebb mikroelempótláshoz válasszuk a cink-, bór-, rézdúsítású Keserűsó oldatot, vagy a Vulcan Keserűsó Univerzált.

 

Hogyan javítja a permetezővizet?  

A Vulcan Keserűsó oldatok pH-ja rendkívül alacsony (1,0–1,5 közötti), amit a foszforsavas gyártásnak köszönhetünk. A hazai permetezésre használt vizek gyakran lúgosak és még kemények is, valójában növényvédő szeres kezelésre nem ideálisak. A Vulcan Keserűsó oldatok használatával (10–15 liter/ha) 0,5-1,0 pH-értékkel tudjuk csökkenteni a permetezésre használt víz kémhatását, amely így „növénybaráttá” válik.

 

Mehet a nitrogénoldat mellé is!

Nagyon jó tapasztalataink vannak, ha a Vulcan Keserűsó koncentrátumból teszünk az UAN-oldat mellé, akár fejtrágyázunk vagy sorközművelünk. De érdemes Vulcan Keserűsó oldatot használunk, amikor bórt juttatunk ki, és erősen lúgosítjuk a permetlevelet. A Keserűsó oldatnak pedig ott lenne a helye a permetezőben, amikor biostimulátort használunk, és fokozni akarjuk a növény anyagcseréjét.

 

Akció kannában, akció IBC-ben!

A VulcanAgro Kft. a Keserűsó esetében is a kannás vásárlásoknál minden 10. kanna után 1 kannát ad ajándékba. Így akár többféle Vulcan Keserűsó koncentrátumot is ki tudunk próbálni, többféle növénykultúrához.

Az IBC-s vásárlásnál pedig a már egy ideje jól működő 2 + 1 akciót is választhatják. Ebben az esetben 2 IBC Keserűsó lombtrágya vásárlása után 1 IBC Vulcan Power vagy 100 liter elemi kén alapú terméket adunk ajándékba.

A pontos árakról, szállítási feltételekről érdeklődjön a VulcanAgro Kft. területi képviselőinél, viszonteladóinknál.

 

 

www.vulcanagro.hu

(X)

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés