Keresés
Close this search box.

Gazdálkodás

Szántóföld

Kalászos gabonák gombaölő szer, ami biztos tudással rendelkezik a jelen és a jövő kihívásaival szemben

Az európai hatóanyag felülvizsgálati eljárások (visszavonás vagy megújítás) számos új kérdést vetnek fel a magyarországi kalászos termesztéstechnológiát illetően is. A KITE célja a korszerű és innovatív termékek alapos megismerése után a technológiákba való minél hatékonyabb beillesztése.

Ennek eredményeképpen ajánljuk partnereink figyelmébe a Stamina nevű kalászos gombaölő szert, amely innovatív hatóanyag-kombinációjának köszönhetően eleget tesz a jelen és a jövő elvárásainak egyaránt. A készítményt őszi és tavaszi búzában, őszi és tavaszi árpában, tritikáléban, rozsban lehet kijuttatni a kultúrnövény bokrosodásától a virágzás végéig.

Az elmúlt években a tavaszi és kora nyári időjárás hatására a kalászosokban előforduló gombák jelentősége átalakulóban van. Számos betegség visszaszorult, mint például a lisztharmat, míg más kórokozók, akárcsak a sárgarozsda, jelentős károkat okoznak, mellyel az egész gombaölő szeres védekezés átgondolására késztetik a termelőket. A sárgarozsda mellé észrevétlenül felzárkózóban van a szeptória, amely egyre gyakrabban okoz gondot és jelentős termésveszteséget. Ennek oka az éghajlatváltozásban, a kórokozó igényeinek változásában és az egyre nagyobb teret nyerő nyugat-európai fajták, illetve hibridek érzékenységében keresendő. Ezekre a problémákra ad választ a Stamina nevű gombaölő szer.

A készítményben lévő két legkorszerűbb hatóanyag (trifloxistrobin és protiokonazol) biztosítja az ezen betegségek elleni leghatékonyabb védelmet, a hosszú hatástartamot, és zöldítő hatásával együtt az egyik legnagyobb termésnövekedést a kizárólag triazolt tartalmazó készítményekhez képest. A Stamina két különböző csoportba tartozó hatóanyagának köszönhetően eltérő hatásmechanizmussal rendelkezik. A trifloxistrobin egy modern strobilurinszármazék, mely a kórokozó gombák sejtlégzését gátolja. A növényben a transzlamináris szöveti mozgásának köszönhetően a levél fonáki részére is képes eljutni a hatóanyag. Erősen kötődik a kutikulához, ez eredményezi a kiváló esőállóságot. A protiokonazol jelenleg az egyik legújabb azol hatóanyagok egyike, mely a lanoszterol bioszintézisét gátolja, ennek eredményeképpen úgynevezett hármas hatással rendelkezik (protektív, kuratív, eradikatív). A növényben viszonylag lassan szívódik fel, de a növényen belüli eloszlása kiváló. A Stamina készítményt mind levélbetegségek ellen, magasabb dózisban pedig a kalász védelmére is alkalmazhatjuk.

Bővebb információkért látogassa meg honlapunkat vagy keresse bizalommal agronómiai szaktanácsadóinkat!

(X)

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés