Keresés
Close this search box.

Gazdálkodás

Szántóföld

Jobb műtrágya-hasznosulás biostimulátorok segítségével

A műtrágyafronton kialakult extrém helyzet újabb lökést adhat a biostimulátorok felhasználásának. Ezen termékek alkalmasak arra, hogy a növények természetes életfolyamatainak támogatásával tompítsák a kedvezőtlen talaj- vagy környezeti hatásokat, javítják a szervetlen tápagyagok felvételét és hatékonyságát, megadva az esélyt a terméspotenciál kiaknázásához. Okszerű használatukkal az indokolatlanul magas műtrágyadózisok elhagyásával is elérhetőek a terméscélok. A biostimulátorok megválasztása érzékenyebb feladat, mint a növényvédő szereké vagy a hagyományos lombtrágyáké. Összetételük és hatásuk ismeretében csak a megfelelő növényi fenológiai fázisában való kijuttatásuk hozhatja a várt eredményt.

 

Dell” Agro Plus® – zöldtömeg-növelés a vegetáció elején

A Dell” Agro Plus hatása elsősorban a vegetatív szervek erősebb fejlődésben mutatkozik meg. A nagyobb gyökérzet (1.kép) intenzívebb tápanyagfelvételt, a nagyobb levéltömeg (2.kép) intenzívebb fotoszintézist, több szervesanyag-előállítást biztosít. Mindkét hatás alapja a magasabb terméseredményeknek.

A diagram a bevezetőben említetteket szemlélteti. A Dell” Agro Plus 2 l/ha-os kezelése a gyengébb termőképességű talajokon is kiemelkedő terméseredményt adott.

 

Natural Force® – a minőségre is koncentrálva, a vegetáció második felében

A Natural Force® szemben a Dell” Agro® Plusszal a vegetáció második felében tudja a maximumot nyújtani. Hatására a termés mennyisége mellett a beltartalmi mutatók javulását várhatjuk.

A Natural Force® egy rendkívül magas (47%) aminosav-tartalommal rendelkező biostimulátor. Az aminosav-tartalom nagy része a kifejezetten értékes, úgynevezett szabad aminosavakból áll, melyek felelősek a minőségi paraméterek (mint pl. a fehérje- vagy olajtartalom) javításában.

 

Dell” Agro® Plus és Natural Force® együtt – stresszmentesen, maximális fordulaton aratásig

Az elmúlt években a KITE Zrt. fejlesztői vizsgálatokat végeztek a Dell” Agro® Plus és a Natural Force® biostimulátorok felhasználásával egy-egy kultúra különböző fenofázisaiban kijuttatva. A kísérletek igazolták, hogy a két termék alkalmazása a növények élettani folyamatait magas fordulaton tartja, ami terméstöbbletben és a káros környezeti tényezőknek és a kórokozóknak való jobb ellenállásban mutatkozott meg. A két termék használata a kiváló termőképességű talajokon is megmutatkozott.

 

A KITE Zrt. különleges ajánlattal él azon partnerei felé, akik élvezni kívánják a biostimulátorok kiemelkedő hatását, mindemellett elkötelezettek a fenntartható gazdálkodás mellett.

Dell” Agro Plus és Natural Force egy csomagban, megfejelve Turbó Kénnel 40 hektárra, extra árelőnnyel!

Keresse és éljen a szakmai csomag adta egyéb lehetőségekkel is!

 

www.kite.hu

 

 

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés