Keresés
Close this search box.

Gazdálkodás

Szántóföld

Fontos a tavaszi kultúrák egyenletes kelése

A kukorica és a napraforgó egyöntetű kelése nagy mértékben befolyásolja a számunkra legfontosabb értékmérő paramétert, a termésmennyiséget. A homogén kelés elérése azonban több tényezőtől is függ.

Sok esetben a nagyobb hozam elérése attól függ, hogy mennyire gyorsan „nő ki a nyúl foga alól” a napraforgó. Ilyenkor a „robbanásszerű” kelés miatt nem tudnak a nyulak annyi növényt elpusztítani, mintha vontatottan kelne az állomány.

Az alacsony hőmérséklet okozta stresszhatás (1. kép) és a relatív foszforhiány is eredményezhet vontatott kelést és fejlődést. A pillanatnyi foszforhiány kiküszöbölhető, az alacsony hőmérsékletre azonban nincs ráhatásunk, de káros hatása mérsékelhető a jobb tápanyagellátással.

A 2 leveles kukorica erős lehűlés következtében sárgul, növekedése lelassul

 

A betakarítás megfelelő időpontjának megválasztása is befolyásolja a hozamot. A betakarítás optimális ideje nehezen meghatározható egyenetlen kelés esetén, hiszen az érés is vontatottá válik ilyenkor. Egyszóval a homogén kelés a nagyobb nyereség eléréséhez segíthet bennünket.

Az Alba Milagro Hungary Kft. a kiváló minőségű folyékony és szilárd (mikrogranulált) starter trágyáival hozzájárul ahhoz, hogy a tavaszi vetésű növények egyenletesen keljenek és fejlődjenek a tenyészidő elején. Ezzel magasabb nyereséget érhessenek el gazdálkodó partnereink.

POLYPHOS és POLYPHOS MICRO

A POLYPHOS folyékony startertrágya polimerizált foszfor tartalma lekötődéstől mentesen, hatékonyan biztosítja a növények kezdeti fejlődéséhez szükséges foszfor mennyiséget. Talajba juttatva a POLYPHOS -ból lassan – a kijuttatástól számítva átlagosan 40-60 nap alatt – szabadul fel a gyökerek által könnyen felvehető vízoldható foszfor. A POLYPHOS MICRO, magas foszfor tartalma mellett EDTA kelát formában tartalmaz rezet és cinket, ami egyedülálló előny más startertrágyákkal szemben, hiszen a mikroelemek is védve vannak a talajban a lekötődéstől.

GERMINATOR és GERMINATOR P-SECURE

A GERMINATOR mikrogranulált startertrágya alkalmazásával hatékonyan támogatja a kelő növény energiaellátását, megerősödését, egészséges növekedését egészen a gyökérváltást követő gyökérrendszer kifejlődéséig. A GERMINATOR startertrágya, ezen periódus alatt közvetlen felvehető nitrogén, foszfor, kén, magnézium és cink tápanyagokkal támogatja a növényt. A GERMINATOR P-SECURE speciális foszforvédelemmel ellátott mikrogranulált startertrágya, amellyel a savanyú talajok esetében a foszfor lekötődés elkerülhető.

A tavaszi növények sikeres kelése érdekében keresse Alba Milagro szaktanácsadóját.

A GERMINATOR mikrogranulátum hatása (bal oldal) 8 leveles kukoricán 2021. Balmazújváros

„A GERMINATOR P-SECURE használata megmutatta számunkra, hogy a kontrollhoz képest a kelés sokkal egyenletesebben történt, a gyökerek mélyebbre hatoltak és a hajszál gyökerek szerteágazóbbak lettek.” (2. kép)

 Dóka Zoltán elnök, Balmazújvárosi Kossuth Mezőgazdasági Szövetkezet – Balmazújváros

Kapcsolat : www.albamilagro.hu

(X)

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés