Keresés
Close this search box.

Gazdálkodás

Szántóföld

Folyékony NPK és Folyékony Turbó PK, már 99 900 Ft/tonnától!

A Vulcan Agro Kft. akciót hirdet Folyékony NPK és Folyékony PK műtrágyákra, a tavaszi vetésű növények indítására. Ebben a speciális akcióban a már jól bevált Vulcan Folyékony NPK és Folyékony Turbó PK termékek vesznek részt.


Folyékony NPK-t használhatunk a vetésnél, de akár a sorközműveléskor is. Oldott és összetett tápanyagokból, mindent megkap a növény.

 

Folyékony tápanyagok, amelyekkel a talaj is javul

A Folyékony NPK család alapja a magas tápanyag- és cukortartalmú vinasz–melasz keverék. Ehhez a folyékony szerves anyaghoz keverünk UAN-oldatot, folyékony foszfort, káliumot, cinket és molibdént. Használatával javítunk a talajok biológiai aktivitásán (pl. szárbontás), és a növény számára oldott és azonnal hasznosítható tápanyagokat juttatunk ki.

 

Vetés előtt a teljes felületre

A Vulcan Folyékony NPK-t és a Folyékony Turbó PK-t a vetés előtt permetezzük ki a talajra, és sekélyen dolgozzuk be. Ehhez elég lesz egy tárcsázás vagy maga a vetés. A tápanyagok, ha a mag mélységéig lejutnak, már bőven elegendő. A csapadék majd a mélyebb rétegbe viszi.

 

Vetéssel egy menetben

Amennyiben a technológia alkalmas folyékony tápanyaggal vetni, akkor a Folyékony NPK vagy Folyékony Turbó PK terméket is használhatjuk. Ilyenkor kisebb dózist (50–100 liter/ha) javasolunk, amelyet kiegészíthetünk még nitrogénnel (UAN-oldat).

 

Kapáláskor is mehet

Amennyiben a sorközművelésnél is szeretnénk még tápanyagot kijuttatni, úgy bármelyik terméket tehetjük a nitrogénoldat mellé. A növény így komplex tápanyagokhoz jut, amelyek segítik a nitrogén hasznosulását. A Folyékony NPK vagy Folyékony Turbó PK oldatból 100–200 liter/ha dózist használjunk a tápkultivátorozásnál.


A magas cukor tartalmú szerves NPK használatával, a szármaradványok is gyorsabban bomlanak. Kevesebb input anyag kell, és a toxikus gombák sem szaporodnak el.

 

Az akció menete

A Vulcan Agro Kft. a Folyékony NPK-ra és a Folyékony Turbó PK-ra az akciós árakat nyújtja. Minden 24 tonnás megrendelés mellé kedvezményként 1 IBC (1000 liter) Vulcan Keserűsó terméket ad, amelynek értéke 579 000 Ft + áfa. Az alaptrágyát a talajra javasolt használni, a keserűsó lombtrágyát pedig 10–15 liter/ha dózisban már állományba, akár 2–3 alkalommal.

 

 

www.vulcanagro.hu

(X)

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés