Keresés
Close this search box.

Gazdálkodás

Szántóföld

Engedélyt kapott a Pyregard rovarölő szükséghelyzeti felhasználása

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, mint engedélyező hatóság a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács kérésére 2020. március 23. napján kelt határozatában több gyümölcskultúrában engedélyezte a Pyregard rovarölő permetezőszer szükséghelyzeti felhasználását.

A FruitVeb honlapján hívja fel a figyelmet, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján a NÉBIH, mint engedélyező hatóság a korábban kiadott 6300/1088-2/2020 számú szükséghelyzeti felhasználási engedélyt az alábbiak szerint módosította:

A készítmény felhasználására vonatkozó technológiai információk:

  • Bogyósgyümölcsben Drosphila suzukii ellen a kezeléseket előrejelzés alapján maximum 2 alkalommal 0,75 l/ha dózisban 650 – 800 l/ha permetlével kell elvégezni.

Felhívjuk a termelők figyelmét, hogy a szükséghelyzeti engedéllyel rendelkező növényvédő szer felhasználása saját felelősségre, a felhasználást engedélyező határozatban leírtak figyelembevétele és betartása mellett történhet!

Fotó: pixabay.com

A permetezések időpontjáról a felhasználók a kezelések megkezdése előtt kötelesek tájékoztatni a területileg illetékes megyei kormányhivatal növény- és talajvédelmi hatáskörben eljáró járási hivatalát!

A Pyregard esetében más gyártóval ellentétben van szükséghelyzeti engedély dióburok-fúrólégy ellen is, kizárólag nekik van erre a problémára megoldása.

A módosításra vonatkozó 6300/1088-3/2020 határozat letölthető:

Pyregard_módosítás_FruitVeb_20200512-1Letöltés

agrotrend.hu / FruitVeb

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés