Keresés
Close this search box.

Gazdálkodás

Szántóföld

Elmarad a Békés megyei vadász- és horgásznap

A Békés megyei Vadászszövetség és az Országos Magyar Vadászkamara Békés megyei Területi Szervezete vezetőségi-elnökségi ülést tartott, szerdán délután.

A megjelentek a napirendi pontokban meghatározott 2019-es beszámolókat, valamint a vadászszövetség, és a megyei vadászkamara idei költségvetési tervét is ellenszavazat, és tartózkodás nélkül fogadták el, melyet a küldöttgyűlés felé javasolnak elfogadásra – írja a beol.hu.

fotó: pixabay.com

A beszámolókból kiderült, tavaly közel háromezren váltottak vadászjegyet Békésben, többen, mint előző évben. 2019-ben a külföldi vadászoknak 954 engedélyt adtak ki megyénkben, ez az elhangzottak szerint más apróvadas megyéhez viszonyítva magasabb tényadat. Az elmúlt évben öt vizsganapra több mint félszázan jelentkeztek, közülük 33 fő tett sikeres vadászvizsgát.

Az eseményen a megyei kormányhivatal is képviseltette magát, a földhivatali főosztály, valamint a növény- és talajvédelmi osztály vezetői tartottak előadásokat. A parlagfűvel kapcsolatos tájékoztatás a növény ellen alkalmazható védekezési lehetőségeket ismertette, a vadásztársaságok által művelt, úgynevezett vadföldek esetében.

Az ülésen még elhangzott, az őzállomány sok területen – eddig még nem teljesen tisztázott okból – megtizedelődött, az afrikai sertéspestis pedig – az erőfeszítések ellenére – terjedni látszik. Ráadásul a megye dámállományát is tovább sújtja egy az agancsfejlődést hátrányosan érintő fertőzéses betegség, amely sajnos már az őzállományban is megjelent. De a madárinfluenza és a fácánkihelyezések kérdésköre is terítékre került.

fotó: pixabay.com

Mindezek mellett szó esett a járványhelyzet miatt elmaradt eseményekről, közgyűlésekről, és vezetőségi választásokról is. Hrabovszki János a vadászszövetség és a vadászkamara megyei elnöke elmondta, várhatóan heteken belül egyeztetnek ezekről, mely után értesítik az érintetteket. Az elnök bejelentette, a járványhelyzet miatt, az idén nyárra, Békéscsabára tervezett megyei vadásznap 27 év után elmarad, a horgászokkal közös Békés Megyei Vadász-Horgásznapot jövőre tartják meg.

agrotrend.hu / beol.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés