Keresés
Close this search box.

Gazdálkodás

Szántóföld

Az RWA kiemelt repcekínálata – kelés biztosítással

Az RWA Magyarország Kft. számára kiemelten fontos az innováció, hogy a partnereink számára biztosítani tudjuk a legújabb technológiákat, megoldásokat és genetikákat a vetőmagok területén, hogy a lehető legnagyobb biztonságban és jövedelmezőbben tudjanak termelni.

A Raiffeisen Ware Austria leányvállalataként és annak a 100 %-os tulajdonában álló Gleisdorfer nemesítõháznak köszönhetõen elsõ kézbõl jutunk hozzá a legújabb repce genetikákhoz. A legmodernebb vetõmagjainkat a G-SEED márkanév alatt kezdtük el bevezetni a 2018-as évben a magyar piacra.

Modern repcehibridjeink a magas termés, olajtartalom és betegségellenállóság biztosítékát nyújtják, valamint a betakarítási veszteséget minimalizáló kipergés-ellenállóságot is biztosítják, növelve ezzel a G-SEED vetõmagot választó termelõk jövedelmezõségét is.

Ezen új hibridek már az elõzõ szezonban a partnereink rendelkezésére álltak a KWARK és ANNISTON repce hibridjeinkkel. Az idei szezonban a kínálatunkat egy újabb genetikával bõvítettük.

A genetikai háttér a stresszhatások csökkentése következtében zavartalan fejlõdést biztosít a növény számára még az erõsen fertõzött években is. Ezen tulajdonságának köszönhetõen jelentõs elõnyben van része a vírussal szemben érzékeny hibridekkel, fajtákkal szemben, mely által növelhetõ az õszi káposztarepce termelésének biztonsága és jövedelmezõsége.

A vírus terjesztését elsõsorban a tetvek (Zöld õszibarack levéltetû – Mysus persicea) végzik. Az elmúlt években a tetûpopulációk állandó növekedése volt megfigyelhetõ, mellyel egyenes arányban nõtt a vírussal való problémák száma is, különösen az õszi káposztarepcében.

A növekedés legfõbb okának tekinthetjük a felmelegedõ idõjárási körülményeket, amely a tetvek szaporodásának rendkívül kedvez. Továbbá fontos megemlíteni még bizonyos kulcsfontosságú inszekticidek betiltását és az egyre nagyobb számban elõforduló gazdanövények ( zöldítés, az utak mellett elszóródott és kikelt kezeletlen repcék, vadrepcék tömeges jelenléte) megjelenését is.

Amellett, hogy a mind az Anniston, mind az Aurelia repcehibridünk a tarlórépa sárgaság vírussal (TuYV) szemben rezisztens, genetikájába az RLM-7 fóma rezisztencia és kipergés-ellenállóság is beépítésre került.

Ezen tényezõk összehangolt együttese teremti meg a hatékony termelés lehetõségét.

G-SEED repce hibridjeinket az ország egész területére biztonsággal ajánljuk, a korai érésidõben az ANNISTON, a közép érésidõben a KWARK, a közép-késõi érésidõben az AURELIA repce hibridet.

A 2020-as évben minden, általunk kizárólagosan forgalmazott G-SEED repce hibridhez díjmentesen adunk kelés biztosítást ezzel is csökkentve a vetõmagjainkat választó partnereink kockázatát. Részletekrõl és feltételekrõl területi képviselõink tudnak bõvebb felvilágosítást adni!

Válassza az RWA Magyarország kínálatában megtalálható G-SEED repce hibrideket az idei szezonban, hogy a repce termelését biztonságban tudhassa.

Orbán Gábor

Vetõmag kereskedelmi vezetõ

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés