Keresés
Close this search box.

Gazdálkodás

Szántóföld

„Az én földemben milyen lesz?” – Ismerjük az érzést

Érzékszerveink a legfontosabb tanácsadóink! Megfigyelésünk és tapasztalatunk által tudunk jól választani. A repcetermesztés 10 hónapos tenyészidőszaka alatt sok döntést kell hozzunk. Mint például, mikor permetezzek, mikor és mennyi tápanyagot juttassak ki? Aratás előtt deszikkáljam az állományt? Mennyiségek, dózisok, időpontok.

Viszont az egyik legfontosabb döntést a vetést megelőzően hozzuk meg, egy sokkal bizalmibb kérdésben. A vetésre kerülő vetőmag, hibrid tekintetében egy gondosan becsomagolt információt választunk. Információt, mely a zsákba kerülés előtt minősítések, vizsgálatok hadán esik át, teljesítményét sztenderdekhez viszonyítva mérik.

„Az én földemben milyen lesz?” – Ismerjük az érzést. Ami ilyenkor hiányzik, az a tapasztalatunk.

A Kynetec 2023-as őszi káposztarepce piackutatásában elemezték a mezőgazdasági termelők vetőmagválasztási szempontjait. Az alábbi ábrán két egymással szorosan összefüggő szempont magasan a többi fölé emelkedik – tapasztalat és terméseredmény.

A KWS Magyarország Kft. repce vetőmagjai a magyarországi repcetermesztés legtapasztaltabb hibridjeit kínálják a gazdálkodóknak. A KWS Magyarország Kft. a hazai repcetermesztés legnagyobb területen bizonyított hibridjeit kínálja a gazdálkodóknak.

  • Magyarország piacvezető repcéje 10 éve KWS hibrid
  • 500.000 hektár KWS repce vetésterület egy évtized alatt
  • az UMBERTO KWS-t megjelenése óta már 190.000 hektáron vetették
  • a legendás HYBRIROCK 10 év alatt 226.000 hektáron bizonyított
  • a magyarországi repcetermesztők az elmúlt 4 évben négyszer az UMBERTO KWS-t vetették a legnagyobb felületen
  • a HYBRIROCK 6 éven át volt a hazai repcetermesztők első számú hibridje

 

A 2022/2023-as repcetermesztési év Kynetec/Kleffmann piackutatási eredményekkel egy évtized vált teljessé a KWS repcék életében. Egy évtized, melynek legfontosabb üzenete az, hogy a magyarországi repcetermesztők minden körülmények között számíthatnak a KWS hibridekre. Az elmúlt 10 évben voltak bőtermő és szűkösebb évjáratok, csapadékos és aszályos évek, tavaszi fagyok és nyári hőhullámok. Átéltük a repcetermesztés szempontjából elengedhetetlennek tartott növényvédőszer hatóanyagok kivonását – emlékszünk a neonikotinoid csávázószerek tilalmát követő nehézségekre. Ami viszont töretlen, az a magyarországi repcetermesztők bizalma a KWS repcehibridekben!

A repcetermesztés stabil és megbízható pillére immár 10 éve a KWS repcék csapata. A KWS repcehibridek kivételes stabilitását a rendkívül széleskörű termelési tapasztalat és a repcetermesztők visszatérő választása támasztja alá.

2022/2023-as repce termesztési évben is PIACVEZETő a KWS repcék csapata!
UMBERTO KWS, KWS GRANOS, HANNELI, FELICIANO KWS, HYBRIROCK

Haladjunk tovább együtt a sikeres repcetermesztés útján!

 

Nagy Csaba, Marketing Manager,
KWS Magyarország Kft.

(X)

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés