Keresés
Close this search box.

Gazdálkodás

Szántóföld

Az elemi kén, ami vigyáz a növényekre!

A ként ma már minden növénynél nagy mennyiségben pótolni kell. A levegő, az egyre kevesebb csapadék kénmentes, a műtrágyákkal pedig alig pótolunk pár kilogramm ként hektáronként. Eközben a növényeink kénigénye növekszik, sok esetben meghaladja a foszforét. A kénpótlás kulcsfontosságú az egyre szárazabb Kárpát-medencében.

A ként pótolhatjuk szulfátos műtrágyákkal, de tehetjük úgy is, hogy elemi ként juttatunk ki, és kihasználjuk a növényvédelmi funkcióit. Ha elemi kénes lombtrágyákat használunk, hatalmas mennyiségű kén tápanyagot adunk a növénynek, és még vigyázunk is rájuk.

A kénezett táblákat kevésbé látogatják, a nyulak, őzek és vaddisznók

Vulcan Profi S80 – folyékony elemi kén szuszpenzió

A Vulcan Profi S80 mikronizált elemi kénszemcsékből áll, amelyek szuszpenziós folyadékban „lebegnek”. Hatalmas mennyiségű ként tudunk kijuttatni általa (több mint 2000 g/liter szulfát kénnek megfelelőt), amelyet semmilyen másik termésnövelővel nem tudnánk megtenni. Ezért kis dózisban is képesek vagyunk a növények kén„éhségét” mérsékelni vagy megszüntetni. A kén ősi gombaölő szer. Gázosodása révén pedig irritáló, büdös szagú gázt képez, amely nehezebb, mint a levegő, és megüli a talajfelszínt. Ezek a gázok pedig zavarják a vadakat, rovarokat. Használjuk a kukorica vetése után a talajfelszínre fújva, vagy a napraforgó kelése után, már 2–4 leveles állapottól, a nyulak és őzek ellen.

A Profi S80 több alkalommal is használható, akár szántóföldi, kertészeti vagy gyümölcs-kultúrákban. A kén hatása még meleg, nedves körülmények között is 10–20 nap, ezért két kezelés között két hét várakozási idő a javasolt.

Vulcan MagnaS – elemi kén, nitrogén, magnézium és mikroelemek

A Vulcan MagnaS termékcsalád kombinációja az elemi kénnek a létfontosságú tápanyagokkal. Nagyon magas nitrogén- és elemi kén alapú szuszpenzió, jelentős magnéziummal és a három legfontosabb mikroelemmel (réz, cink és bór).

Kis dózisok használatával már jelentős mennyiségű tápanyagot tudunk adni a növénynek, és élvezhetjük a termék növényvédelmi hatását. A kén és réz-hidroxid-klorid gombaölő, atkagyérítő, de a tripszek és a betelepülő rovarok ellen is időszakos védelmet nyújt. A magnézium-klorid pedig serkenti a növényt, és még szabályozza a növény vízvesztését is.

Vulcan MagnaS-Réz és MagnaS-Bór

A Vulcan MagnaS családból választhatunk az emelt réz- vagy bórtartalmú termékek közül. Így egy menetben tudunk jelentős mennyiségben ként, nitrogént, magnéziumot, a kalászosoknak rezet, a bórigényes növényeknek pedig bórt pótolni. A MagnaS-Réz vagy MagnaS-Bór lombtrágyákat több alkalommal, kis–közepes dózisban javasolt használni (4–8 liter/ha).

Szuszpenzió, nem oldat!

A Profi S80 és a MagnaS termékek szuszpenziós termékek, vagyis tökéletes oldatot nem képeznek a permetezővízben, csak elkeverednek. Ezért, ha leállítjuk a permetezővíz keverését, a parányi szemcsék képesek leülepedni és eltömíteni a berendezést. A Profi S80 és a MagnaS termékek más termésnövelőkkel, növényvédő szerekkel is együtt használhatóak.

Akció a kannás kiszerelésre is!

A VulcanAgro Kft. a Profi S80 és a MagnaS lombtrágyákat 600 és 1000 literes IBC-ben, valamint 20 literes kannában forgalmazza. A kannás kiszerelésekre 10 + 1 akciót hirdettünk, amelynek értelmében minden 10 kanna vásárlása után 1 kannát ajándékba adunk.

Az akciók pontos menetéről érdeklődjenek a legközelebbi viszonteladónál vagy a VulcanAgro Kft. területileg illetékes szaktanácsadóinál 

Mind a Profi S80 lombtrágya, mind a MagnaS termékek EK-műtrágyák, és rendelkeznek már CE-regisztrációval is.

www.vulcanagro.hu

(X)

 

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés