Keresés
Close this search box.

Gazdálkodás

Szántóföld

A Nufarm duplázásra készül (+videó)

Eseménydús időszak ez a mezőgazdaságban és a Nufarm életében is.

Czigány Tibor, a Nufarm Hungária Kft. ügyvezető igazgatója from Agrotrend Média Kft. on Vimeo.

 

 

A Nufarm globális szinten 17%-os növekedéssel, 3,8 milliárd dolláros forgalommal zárta a 2022-es üzleti évet

A Nufarm rekordbevételt ért el a 2022-es üzleti évben, minden üzleti szegmensben növekedve. A 3,8 milliárd dolláros forgalom mellett az EBITDA 447 millió dollár volt, 24 százalékkal több, mint az előző évben.

Ez a kiemelkedő eredmény jelzi, hogy a megújulási programunk eredményes. Nem a teljes lefedettség elérése a cél minden kultúrában, hanem a kiválasztott területeken a szakmai kihívások megválaszolása innovatív és naprakész megoldásokkal. Így térülnek meg a közelmúltban az ellátási láncba és portfólióba tett befektetéseink.

A növényvédelmi üzletág jövedelmezősége magasabb, köszönhetően az iparág sajátosságainak és a Nufarm kulcsnövényekre és egyes földrajzi területekre fókuszált, kiemelt figyelmének. Folytatjuk a vállalat megújítását, melynek során a technológia és az innováció, valamint a vetőmag-technológiáink gyors fejlesztése még nagyobb szerepet fog kapni a jövőben. Azok a technológiák és termékek, amelyekbe ma beruházunk, mások, mint amelyeket öt évvel ezelőtt a Nufarmról a szakma elképzelt.

Tevékenységünk szignifikánsan kiteljesedett. a biopeszticidek, az omega-3, a bioüzemanyag és a bioenergia-platformok területén. Növekedésünk elősegítéséhez a meglévő növényvédelmi- és vetőmagpiaci jelenlétünk jó alapokat ad.

A Nufarm kilátásai mind rövid, mind hosszú távon továbbra is pozitívak.

 

EURÓPA A 2022-ES ÜZLETI ÉVBEN

A Nufarm kiemelkedő eredményeihez minden munkatárs, régió, és egység szervesen hozzájárult – azáltal, hogy a termelőket és partnereinket helyezzük minden tevékenységünk középpontjába, és befektetünk a jövő technológiáiba.

Európában 2%-os forgalomnövekedéssel 111 millió euró bevételt értünk el annak ellenére, hogy az év során az EU-ban kivont termékek miatt 33 millió eurót veszítettünk. Ezt a csökkenést új termékek bevezetésével és szerves növekedéssel ellensúlyoztuk.

Sajnos a forgalmi ambícióinkat hátráltatták a beszerzési, logisztikai és gyártási kihívások. Működésünkre negatív hatással voltak a nyersanyagellátási lánc problémái is.

 

 

Várakozásaink szerint a 2023-as pénzügyi évben a már ismert termékkivezetések 21 millió euró értékben csökkentik a bevételt. Mindazonáltal, ahogy tavaly is, úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi portfóliónkkal, az organikus növekedéssel és további új termékek bevezetésével az idei évben is ellensúlyozni tudjuk a termékkivezetések hatását.

A Nufarm Hungária Kft. célul tűzte ki, hogy az elkövetkező öt évben megduplázza a növényvédő szerek értékesítését Magyarországon. Teszi ezt új termékek bevezetésével, melyek korszerű hatóanyagokkal és formulációkkal költséghatékonyan növelik a termés mennyiségét és a termésbiztonságot. A magyar mezőgazdasági környezethez igazodó, a gazdák termelési szemléletébe és gyakorlatába jól beilleszthető csomagajánlatok még inkább hangsúlyozzák, hogy a Nufarm legfontosabb célja a gazdálkodók magas színvonalon történő kiszolgálása. A Nufarm csomagajánlatait mindig a termelő érdekeit figyelembe véve, szakmai szempontok szerint alakítjuk ki. Olyan termékeket rakunk össze, amelyek egy adott kultúrában nélkülözhetetlenek, és kiegészítik egymást. Ilyen új csomagajánlat a 2023-as évben a Tengeri Ikercsomag kukoricában és a Mezzo Forte Orius S csomag kalászosokban.

 

A Nufarm Hungária Kft. 2023-ban megújult csapattal és termékkínálattal dolgozik együtt a termelőkkel a növénytermesztés sikerességéért

A Nufarm Hungária Kft. büszke arra, hogy erős partnere a magyar mezőgazdaságnak, és elkötelezett a fenntartható növényvédelem és a nyereséges termelés előmozdításában. A vállalat továbbra is támogatja a magyar gazdálkodókat minőségi növényvédő szerek és szolgáltatások biztosításával, és szorosan együttműködik velük, hogy megértse az igényeiket és az elvárásaikat.

 

 

A partnerkapcsolatok építésének és a forgalom duplázásának fontos lépése a magyar csapat létszámának növelése. Terveink szerint három éven belül a jelenlegi területen dolgozó szakembereink száma is megduplázódik. A 2023-as szezonban partnereink találkozhatnak a már jól ismert képviselőkkel, de ne lepődjenek meg, ha új szakemberek látogatják meg őket Nufarm-színekben, biztosítva ezzel a személyre szabott szakmai tanácsokat és partnerséget a mindennapos problémamegoldásban.

Az ügyfelek elégedettsége és a fenntartható mezőgazdaság előmozdítása a Nufarm Hungária Kft. alapvető értékei közé tartozik. Hiszünk abban, hogy a jó ár-érték arányú, hatékony növényvédő szerek jelentik a nyereséges termelés alapját.

Szeretnénk megköszönni minden ügyfelünknek az eddigi hosszú távú együttműködést és a bizalmat, amit az elmúlt időszakban mutattak a vállalat iránt.

 

Carnadine: új köntösben a sikeres repcetermesztéshez nélkülözhetetlen acetamiprid.

A Nufarm új terméke az őszi káposztarepcében a nagy repceormányos, repceszárormányos, repce-fénybogár, repcebecő-ormányos, repcebecő-gubacsszúnyog ellen a 200 g/l acetamiprid hatóanyagot tartalmazó Carnadine. A Carnadine-nak almában még almamoly és levéltetvek ellen is engedélye van.

A Carnadine folyékony termék, formulációja SL. Az SL formuláció az acetamiprid hatóanyagú termékek között egy új lehetőség a nagyobb hatékonyság eléréséhez. A kitűnő formulációnak köszönhetően a permetlé egyenletesebben fedi a védendő felületet, jobb tapadást és gyorsabb bejutást biztosít a hatóanyagnak, továbbá könnyű kezelhetőséget is biztosít a permetezést végzőknek.

Az elmúlt években végbemenő hatóanyag-kivonások leginkább a rovarok elleni védekezést nehezítették meg. Számottevően csökkent a különböző hatóanyagok száma, új hatóanyagok az engedélyezések hosszú időtartama miatt pedig csak nagyon lassan jelennek meg a piacon. Különösen érzékenyen érinti ez az olyan kultúrákat, amelyekben a vegetáció során folyamatosan jelen vannak a különböző kártevők. Gondoljunk csak az őszi káposztarepcére, amelyben ősztől kezdve nem csak a tankönyvekben leírt 10-11 rovarkártevővel kell megküzdenünk.

A Carnadine dózisa őszi káposztarepcében 0,25 l/ha, almában almamoly ellen szintén 0,25 l/ha, levéltetvek ellen 0,125 l/ha.

A Carnadine 0,25 l/ha-os dózisa lehetővé teszi, hogy az egyéb acetamiprid hatóanyagú termékekhez képest 25%-kal több hatóanyaggal dolgozhassunk hektáronként. Ennek több szempontból is nagy jelentősége van. A rezisztenciaelkerülés egyik eszköze, hogy maximális dózisokkal dolgozunk! A 25%-kal magasabb dózisnak köszönhetően markánsabb hatást érünk el, ami együtt járhat hosszabb tartamhatással is. A Carnadine hatóanyaga a növénybe felszívódik és elszállítódik, ezzel védelmet biztosítva a növény azon részeinek is, amit a permetlével nem értünk el.

Repcében a felhasználási időszak BBCH 31–71, azaz egy látható szárköztől egészen addig, amig a becők 10%-a elérte a végleges nagyságot. Az élelmezés-egészségügyi várakozási ideje 28 nap, ami fele a legtöbb acetamiprid hatóanyagú termékének. Így szükség esetén a virágzás utáni időszakban is lehetőség van a védekezésre.

 

További információ: www.nufarm.hu

(X)

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés