Keresés
Close this search box.

Szántóföld

Talajpusztulás? Alacsony terméshozam? Van megoldás!

Magyarország talajainak szerkezete, termőréteg-vastagsága, víz-, levegő- és hőgazdálkodása, tápanyag gazdálkodása, biológiai aktivitása többnyire kedvező, ezáltal a termőképessége nagy, azonban a kedvező tulajdonságokat a természetes talajpusztulási folyamatok és a talajművelési beavatkozások károsíthatják.  

Talajkezelés Greenman Agro mikrobiológiai készítménnyel 

A Greenman mikrobiológiai készítmények organikus alapúak, alkalmazásukkal a természet egyedülálló erejét felhasználva lehetőségünk nyílik a fenntartható, hatékony mezőgazdasági termelés megvalósítására, támogatására. 

A talajpusztulási folyamatok üteme ma már olyan mértékben felgyorsult, hogy az már nincs egyensúlyban a talajmegújulás és a talajképződés természetes folyamataival. Magyarországon többek között a 2023-ban induló Agro Ökológiai Program támogatja a fenntartható szemléletet, amely a termelők számára évente választható, önkéntesen igényelhető támogatási forma, és a klíma és éghajlati szempontból előnyös gazdálkodási gyakorlatok alkalmazásáért jár cserébe, ezen gyakorlatok közt alkalmazhatunk akár  mikrobiológiai készítményeket. Az élő mikroorganizmusokat tartalmazó Greenman Agro a növények és talaj egészségére, kondíciójára és ellenállóképességére hat, amivel csökkenthetők a károsító hatások. Épp ezért az ökoszisztéma többi szereplőjének biztonságát nem zavarja, sőt, támogatja azokat. 

Biztonságos alternatíva a mezőgazdaságban
Mit jelent pontosan a mikrobiológiai készítmény? 

A Greenman készítményekben 15 élő, probiotikus faj található, baktériumok és mikrogombák vegyesen, így ezek hatása rendkívül komplex. A gyártástechnológia első lépése egy közel 1 hónapos, szabályozott, több fázisú fermentáció, mely kulcsfontosságú a termékek hosszú távú stabilitása szempontjából, valamint hosszabb szavatossági időt eredményez. 

Talajszerkezet javítása: Hogyan működik? 

A Greenman Agro mikrobiológiai készítmény talajoltásra ajánlott bármilyen szántóföldi és kertészeti kultúrnövény számára. Segítségével nemcsak a talaj mikroflórájának helyreállítása lehetséges, hanem még súlyos anyagi terhektől és feleslegesen sok munkaórától is megszabadít: Felel többek között a talajszerkezet javulásáért, morzsalékosodásáért és használatával a talaj képessé válik a tápanyagok jobb megőrzésére, a szerves anyagok hatékonyabb lebontására. 

Milyen további területeken lehetnek hatásosak a mikrobiológiai készítmények? 

Tóápolás 

A Greenman Pond elsődleges hatása, hogy a tóba, akár halastavakba kerülő szerves anyagok bomlását még oxigénhiányos körülmények között is kedvező irányba tudják fordítani, hiszen a rothadás helyett egy erjedési folyamatot figyelhetünk meg. Ennek gyorsan érzékelhető hatásai a kellemetlen szagok megszűnése és az algásodás visszaszorítása. 

Szennyvíztisztítás 

Optimális esetben a tárolók szilárd tartalmát baktériumok és enzimjeik milliói folyadékká és gázokká alakítják, így az emésztőben egy szagtalan, vízszerű folyadék marad. Ehhez azonban az kell, hogy egy stabil mikrobiológiai rendszer alakuljon ki a szennyvíztárolókban.

A Greenman Purus készítmény enzimtermelő baktériumok élő konzorciumát tartalmazza milliárdos mennyiségben, amelyek gyorsan orvosolják a problémákat a szennyvízciklus elejétől a végéig. Éppen ezért a szennyvíz, valamint a szennyvízrendszerek széles skálájának tisztítására alkalmasak, beleértve a lakossági, házi rendszereket, de az ipari és kommunális szennyvízkezelő létesítményeket is. Javítják a szennyvíztisztító rendszer, zsírfogók, szeptikus rendszerek hatékonyságát, csökkentik az iszapképződést és a kellemetlen szagokat. 

(X)

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés