Keresés
Close this search box.

Szántóföld

Melyik lesz az Év Talaja 2023? Szavazzunk!

2022. december 5-én a Talaj világnapján a Magyar Talajtani Társaság átadta az Agrárminisztérium számára a 2022. év talajának metszetét, talajmonolitot, mely egy Herceghalom határában megtalálható mészlepedékes csernozjom talajt mutatott be mélységi kiterjedésében. Hagyományteremtő módon minden évben megválasztásra kerül majd az év talaja, mely által a társadalom valamennyi szereplője számára szeretnék közelebb hozni a talaj funkcióinak megismerését, a talaj életünkben betöltött nélkülözhetetlen szerepét.

A Magyar Talajtani Társaság „Év Talaja 2023.” felhívást tett közzé, melyre összesen 9 db jelölés érkezett, írta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Az esélyes talajszelvények a Társaság facebook oldalán

(https://www.facebook.com/Magyar.Talajtani.Tarsasag/posts/pfbid02E9pUVdxzR6Pb5vPDDBJeqVfw4fGjTCXq7fNXsVD3bnY1UVHeoXKV6fuebGpxrwwRl) és honlapján (http://talaj.hu/) tekinthetők meg. A fotók mellett rövid leírás ismerteti, hogy mi volt a jelölés oka és története, s miért is érdekes a jelölt talaj maga.

Szavazni 2023.09.15. 12:00 óráig a Társaság facebook oldalán a szelvény képe alatt a lájk reakciógomb használatával, vagy a talajtanitarsasag@gmail.com email címen a kép sorszámának beküldésével lehet.

Fontos, hogy a facebookon megosztott bejegyzés esetében is az eredeti bejegyzés fotójára kell a szavazatot megadni. Csak az eredeti bejegyzés fényképei alatt összegyűlt lájkok kerülnek összesítésre!

A nyertes szelvény monolitja 2023. december 5-én, a Talaj Világnapján, az Agrárminisztériumban kerül bemutatásra és átadásra. Az év talaja hagyományteremtő módon minden évben megválasztásra kerül majd.

Ismerjük meg talajainkat!

agrotrend.hu / NAK

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés