Keresés
Close this search box.

Szántóföld

A Väderstad bemutatja a hosszú élettartamú Marathon követőboronát

A világ egyik vezető talajművelő- és vetőgépgyártó vállalata 2024 elején egy új követőborona bevezetésével egészíti ki a jelenlegi termékpalettát. Az új Marathon követőborona jelentősen megnöveli a kopóelem élettartamát.

A 2024-es évben a Väderstad több munkagépére is szerelhető követőboronáinak egy új, hosszú élettartamú változata kerül bevezetésre. Azáltal, hogy a követőboronákat keményfémmel erősítik meg a kritikus kopási ponton, a kopóalkatrész élettartama jelentősen megnövekszik.

– A magágykészítés befejezéseként a rezgő követőboronák csökkentik a párolgást, miközben a nagyobb aggregátumokat és a gyomokat a felszínre hozzák – mondja Magnus Samuelsson, a Väderstad koncepciójának kidolgozója, és így folytatja:

– Összehasonlítva az új Marathon követőboronát a hagyományossal, arra a megállapításra jutottunk, hogy akár hatszorosa is lehet annak élettartama. Mivel a pálcák hossza változatlan, így maga a rezgés és ezáltal a talajelmunkáló-képesség is megmarad, ráadásul a kezdeti beállítási szög sem változik. Az új követőborona a tökéletes eredmény és az élettartam maximalizálása mellett, a gazdálkodót felesleges szervizelési időtől is megkíméli.

Az új Marathon követőborona a Väderstad NZ Mounted, NZ Aggressive, NZ Extreme, Rapid és Spirit vetőgépekre, valamint a Carrier és Swift kultivátorokhoz érhető el. Meglévő gépekre utólagosan is felszerelhető.

Az új termék 2024 januárjától rendelhető az új és meglévő Väderstad gépekhez.

Väderstad

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés