Keresés
Close this search box.

Kertészet

MEGHÍVÓ: Talajélet és tápanyag-gazdálkodás a gyümölcstermesztésben -2023.01.30-31.

A FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács következő, 2023. január 30-31-ei szakmai és szaktanácsadási rendezvénye a talajéletet, valamint a talajban lezajlódó folyamatokat és a tápanyag-gazdálkodás összefüggéseit helyezi a középpontba.


Fotó: Pixabay

Neves külföldi és hazai előadókkal vitatjuk meg a talajuntsággal, a humusztartalommal, valamint a talaj biológiai aktivitásával és tápanyagszolgáltató képességével kapcsolatos legfontosabb és legkorszerűbb ismereteket, továbbá a mérés, tervezés és beavatkozás lehetőségeit.

2023. január 30.

A rendezvény témája:

A talajok termőképességének növelése: talajuntság mérséklése, humusztartalom növelése, biológiai aktivitás fokozása, a tápanyag-szolgáltató képesség javítása.

Hely: Budapest
Előadó: Dominik Schreiber, Robert Schreiber Faiskola, Ausztria
A rendezvény kezdete: 9.00 óra
A rendezvény befejezése: 17.30 óra

Tervezett témakörök:

  • A talajuntság fogalma, a talajélet jelentősége, a humusz szerepe és jelentősége a talajban, a humuszképződés folyamata, a talaj vízmegtartó képességének változása magasabb humusztartalomnál, az egyes talajtípusok viselkedése.
  • A biodiverzitás fontossága, a sorközök bevetésének következménye, a vetés helyes időpontja, technikája, az erre alkalmas fajok, az ültetvények permetezése a sorközben virágzó növényállomány mellett.
  • A füvesített sorközök ápolása, komposztálás, effektív mikroorganizmusok szerepe és hatása, „növényi szén“ tápanyagutánpótlásban betöltött szerepe.
  • A pH-érték és a tápanyagok mozgása a talajban, antagonizmus-szinergizmus, kationkicserélő képesség, savak és bázisok, redoxpotenciál, telítettség fogalma.

 

2023. január 31.

A rendezvény témája:

A talaj és a gyümölcsfajok specifikumainak szerepe a tápanyag-gazdálkodásban, korszerű talajvizsgálati módszerekre alapozott professzionális tápanyag-gazdálkodás a hozamok és a minőség fokozása érdekében.

Helyszín: Budapest
Előadó: az Eurofins Minerag Kft. szakértői és hazai szakemberek
A rendezvény kezdete: 9.00 óra
A rendezvény befejezése: 17.30 óra

Tervezett témakörök:

  • A talajtulajdonságok szerepe a tápanyag-utánpótlásban.
  • Gyümölcsfajok tápelem igénye, gyümölcsösök alap- és fenntartó trágyázása.
  • Talajvizsgálati eredmények értelmezése és összefüggései.
  • Menedzsment zóna lehatárolás, precíziós talajmintavétel és adatfeldolgozás a gyakorlatban.
  • A talaj egészségi állapotának meghatározása a talaj kémiai, biológiai és fizikai paramétereinek, valamint a szén-dioxid kibocsátás mérésével.

A programváltoztatás jogát fenntarjuk.
A részletes programmal és a regisztrációs lehetőséggel januárban jelentkezünk!

A FruitVeB csapata

agrotrend.hu / FruitVeB

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés