Keresés
Close this search box.

Kertészet

Karácsonyfa-ültetvények után igénybe vehető átmeneti támogatás

Az idei évben is lehetőség nyílik a karácsonyfa-ültetvények után igénybe vehető átmeneti támogatási kérelem benyújtására a 29/2022. számú kincstári közlemény alapján.

Fotó: wikimedia

37/2020 AM rendelet szerint vissza nem térítendő, átmeneti támogatást igényelhetnek azok az ügyfelek, akik a rendelet 1.§ 5. pontja szerinti karácsonyfa-ültetvénnyel rendelkező karácsonyfa-termesztők.

Az átmeneti támogatás alapja: a kérelmező a támogatási kérelmében hektárban feltüntetett és fenyőnövénnyel ténylegesen fedett karácsonyfa-ültetvény nagysága.

Az átmeneti támogatás mértéke: hektáronként legfeljebb 73 000 forint azzal, hogy a támogatás nem haladhatja meg a kérelmező és a vele kapcsolt vállalkozásnak minősülő vállalkozás részére rendelkezésre álló, a 20/2020. (VI. 19.) AM rendelet 3. § (1) bekezdés a) pontjában meghatározott értékhatárt.

A támogatási kérelem ügyfélkapun keresztül a Kincstár által erre a célra kialakított elektronikus űrlapján 2022. április 15. 00:00:00 és április 30. 23:59:59 helyett május 2-án 23:59:59 között, az Elektronikus kérelemkezelés → Válságkezelő Program Átmeneti Támogatások → Válságkezelő Program – Karácsonyfa-ültetvények után igénybe vehető támogatás menüponton keresztül nyújtható be.

A támogatási kérelem módosítására a benyújtását követő naptól számított két napon belül, de legkésőbb a benyújtási határidő végéig, azaz 2022. május 2-án 23:59:59-ig van lehetőség. A módosítás a már benyújtott támogatási kérelem (elektronikus űrlap) újbóli megnyitásával, az azokban megadott adatok javításával történhet.

agrotrend.hu / NAK

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés